torsdag 31 juli 2008

Besöksräknare

Nu har jag äntligen fått till en besöksräknare här på bloggen. Inte för att jag har mängder med läsare, men det kan ändå vara kul att se hur "många" som hittar hit!

"Jag ska måla hela världen..."

Katten är på plats och jag har redan börjat fasa för allt katthår och alla fästingar som han kommer att släpa runt på. Usch! Varför finns fästingar egentligen, vad fyller de för funktion? De ställer ju bara till med problem.

När Magnus och Linda kom med katten i går, så säger I: "Fy faan vad han hårar!! Nu ligger dammsugningen på din lott kan jag säga!"

Jaha, där ser man... Men William är i alla fall överlycklig och talar om för alla han ser, att nu är minsann hans katt hemma igen!

Hann måla ett lager färg på min anslags/magnettavla i går, ska måla en vända till när jag kommer hem i dag. Tror att det räker med två strykningar på den. -Det blir så fint, så fint..

onsdag 30 juli 2008

"Hit vill jag gå igen och äta glass!"

Vad jag har förstått när jag pratade med min käre sambo där hemma så verkar William vara mycket piggare i dag! Kvällspromenaden kanske gjorde susen? :-)
Vi "lånade" hem vår vagn så att William fick komma ut och lufta sig lite. Egentligen åker han ju inte vagn längre, så vi har lånat ut den till Vigo, men i går kände vi att han behövde få komma ut en sväng och lufta sig.

Vi gick förbi en av grannarna som bor lite längre upp i "skogen", stannade till och hejade på honom.
William blev bjuden på glass och det tyckte han var toppen. När vi sen gick hemmåt igen, vi hade knappt kommit ut från gården, så säger han:

"Jag vill gå hit någon annan dag också... ...och äta glass!" Haha.

I kväll blir vi med katt igen. Magnus och Linda åker till Grekland på måndag, så nu är det dags för Evert att komma hem igen. Han har ju bott hos dem sedan i höstas. Vi får väl se om det blir stadskatt av honom igen, eller om William vägrar släppa taget om honom den här gången.

Sofia kom annars med den geniala idén (enligt henne) att ge William den kattungen hon har kvar, i födelsedagspresent. Själv är jag nog inte helt nöjd med den idén, för att inte tala om karln i huset, han skulle bli galen!!

...Så snälla Fia... Ingen katt!! :-)

Ska åka och handla efter jobbet i dag. Jag ska nog köpa en burk med färg och måla lite grejjer hemma, bl a nyckelskåpet och anslagstavlan i köket!

tisdag 29 juli 2008

Tävling!

Jag har sett att det pågår en del tävlingar i olika bloggar som jag surfat runt på. Jag har ännu inte "vågat" anmäla mig till någon, men i dag så hittade jag en tävling som jag anmälde mig till direkt.



De här fina pärlorna ligger i potten!

Vill du också ha chans att vinna detta, så ska du göra som jag och kika in på:

http://sussisvarld.blogspot.com/

...och i dag även nässelutslag.

Ska ner till läkarstationen på min rast och hämta någon typ av medicin som William ska få, för tydligen så har han fått nässelutslag under natten (jag åkte till jobbet tidigt i morse när de där hemma fortfarande låg och sov.), så Igge hade ringt till läkaren igen och frågat vad han skulle göra åt klådan.

Hur som helst, jag googlade på Körtelfeber i går, eftersom att jag vet ganska lite om det. Läkaren har ju sagt att det ska gå över på ett par dagar, men jag vet att de i min bekantskapskrets som haft det har varit dåliga längre än så.

Det här var vad jag fick fram på sjukvårdsrådgivningens hemsida:


Körtelfeber / Översikt
Reviderad: 2008-01-03

Allmänt
Körtelfeber orsakas oftast av ett virus som heter Epstein Barr-virus. Det är ett väldigt vanligt virus som de flesta smittas av redan i förskole- eller lågstadieåldern. Det gör att nio av tio i 20-årsåldern har antikroppar i blodet mot viruset. Viruset smittar inte genom luften. Oftast kommer det in i kroppen när man utbyter saliv med någon, till exempel om man delar sked eller pussar eller kysser någon.Körtelfeber är nästan alltid en ofarlig sjukdom som läker av sig själv. Man kan ha feber i två-tre veckor men viruset finns kvar i kroppen och man känna sig trött i flera månader.


Symtom
Smittas man som barn får man oftast inga eller bara lindriga symtom, som en vanlig förkylning.Om man får körtelfeber i tonåren eller senare kan man känna sig trött och få
huvudvärk
ont i halsen
hög feber
svullna lymfkörtlar på halsen, i armhålorna och i ljumskarna
svårt att svälja
illaluktande andedräkt
förstorade och röda halsmandlarna med en gråvit beläggning.


Behandling
Det finns ingen särskild behandling eller vaccin mot viruset. För att lindra febern och smärtan kan man ta receptfria febernedsättande och smärtstillande läkemedel.Den första månaden efter att man varit sjuk ska man undvika kraftig ansträngning.


När ska man söka vård?
Även om körtelfeber i de flesta fall läker av sig själv är det bra att kontakta en vårdcentral för att få en diagnos om man
har ont i halsen och feber i tre-fyra dagar
mår mycket dåligt
har väldigt svårt att svälja eller andas
får feber igen efter att ha varit feberfri i minst ett dygn
har någon annan sjukdom samtidigt, eller tar mediciner som kan försämra immunförsvaret allvarligt.
Om man vet att man har körtelfeber ska man söka vård direkt på en vårdcentral eller akutmottagning om man får ont i magen. Det kan bero på att mjälten, som kan svullna vid körtelfeber, har brustit. Om man har ont i magen och blir blek och matt ska man ringa 112.Man kan alltid ringa sjukvårdsrådgivningen för råd om vart man ska vända sig.

måndag 28 juli 2008

Körtelfeber

William har varit hängig i ett par dagar och haft svullna ögonlock. Han har inte sett rolig ut alls.. I går kväll ringde Igge till sjukvårdsupplysningen för att höra vad de trodde att det var som spökade. Som vanligt fick han svaret att ge alvedon, vatten och att avvakta..

Nu på förmiddagen åkte de i alla fall in till läkarstationen för provtagning och undersökning. Det visade sig att stackarn har åkt på körtelfeber. Så det var bara att forsätta vila och ta det lugnt, så skulle det gå över på ett par dagar.

söndag 27 juli 2008

The story of Gotland 2008

Gotland var det ja... Bilderna ligger på datorn hemma och eftersom att jag är på jobbet nu så får ni hålla till godo med "The story of Gotland".

Tidigt på tisdag morgon begav vi oss som sagt till Nynäshamn. Kl 07.30 "seglade" vi i väg med båten. Resan över gick jättesmidigt och William var duktig, hade hoppats att han skulle sova lite, men det gjorde han inte. Antar att det var lite spännande eftersom att det var första gången han åkte stor båt.

Kom till Visby vid 11-snåret och gick över vägen för att hämta cyklar, kärror och tält som vi hyrt.
Tog oss sedan till campingen på Kneippbyn. Vi bestämde oss för att sätta upp tälten och göra oss "hemmastadda" innan vi åt lunch. So far, so good..

..Mamma och Johnnie fick upp sitt tält utan problem och det gick ganska bra för oss också. Ända tills övertältet skulle på.. Det passade nämligen inte.. Ringde till uthyrningen och talade om situationen. "Tyvärr har vi ingen som kan komma ut till er, vi har så lite personal, så ni får komma hit och byta."
Visst att vi skulle cykla en del, men jag hade inte planerat in en extra tur för att byta något tält!!
Vi käkade lite lunch och sedan åkte vi ner till Visby igen. Passade på att strosa lite i stan, när vi ändå var där..

I onsdags hade vi tänkt gå på Pippiland och vattenland. Men det kan gå fort i svängarna ibland och det gjorde det då. Vi vaknade ganska tidigt och orkade inte vänta på att det skulle öppna klockan 10.00, så i stället tog vi cyklarna och styrde kosan mot Lummelundagrottorna. William trodde dock att vi skulle titta på råttor och inte grottor. Så innan vi gick in så frågade han:
"Sitter de i burar eller springer de lösa?" En och annan fick sig ett gott skratt kan jag lova.

På vägen tillbaka till campingen stanande vi på Snäck, så att William fick bada lite. Först tyckte han att det var lite kallt, men efter ett par minuter så var han som en säl i vattnet och ville inte att vi skulle åka "hem" sen.
Det blev några mils cykling den dagen. Behöver jag säga att jag var ganska mör i kroppen när dagen var slut?
Kvällen rundades av med minigolf.

I torsdags var det Williamas dag, med pippiland, vattenland och allt vad det innebar.. Vi åkte karuseller, rutchkanor, käkade glass och hade det bara bra i solen.
Framåt kvällningen tog jag och mamma bussen in till Visby och handlade lite kvällsmat som vi sedan åt på bryggan i solnedgången.

Så kom vi till fredag, då det var dags att åka hem. När vi vaknat käkade vi frukost och duschade och packade ihop alla våra saker. Åkte ner till hamnterminalen och lämnade av all packning. Sedan spenderade vi våra sista timmar i Visby innanför ringmuren.

Vi har haft en kanon bra "mini-semester" och vädret hade inte kunnat vara bättre. Men hur det än är, så är det alltid skönt att komma hem igen!

lördag 26 juli 2008

Tillbaka till verkligheten.

Efter några sköna dagar på Gotland är man nu tillbaka till verkligheten.

Började ledigheten med lite kalasande i lördags. Släkten är värst heter det ju, så de fick komma på ett eget kalas på dagen. Man vill ju inte skrämma bort kompisarna.. Nej då, men det är skönt att besöken kommer i lite "spridda skurar"

Framåt kvällningen tände vi grillarna och åt och njöt och bara hade det bra. Jag tror att vi var omkring 20 vuxna och en massa barn! Så himla trevligt hade jag och superfina presenter fick jag!
Barnen var superduktiga och kämpade och höll sig vakna halva natten!

I söndags var det städning och tvättande som stod på schemat. Och det var ungefär vad vi orkade med, så det var lagom.

I måndags fick vi "långväga" besök från Kolsva. C, T och P kom på besök. Vi har inte träffast på länge, sist tror jag var när T fyllde år i februari..
Käkade lite lunch, tittade på kossorna och kalvarna och fikade lite med dem innan de skulle åka hemåt igen.
Mamma och Johnnie kom hem till oss framåt kvällningen. Vi blev bjuda på grillade hamburgare hemma hos Sanna och Mattias och det var supertrevligt. Sen var det bara att börja packa väskorna och göra i ordning matsäck som skulle med till frukost.

För tidigt på tisdag morgon var det dags att sätta sig i bilen och åka till Nynäshamn, där färjan som skulle ta oss över till Gotland väntade.

Vad för äventyr vi har varit med om där, det kan jag skriva om en annan dag. Har tagit massor med bilder, så många att minneskortet i kameran blev fullt! Så några ska jag väl dela med mig av här hade jag tänkt.

(För nu är det lika bra att jag slutar skriva, innan Fia hinner tröttna! ;-) )

fredag 18 juli 2008

Ögongodis!


Nedräkningen har börjat.

Om ett par timmar så börjar min veckas semester! Ska skynda mig hem så fort jag kan i dag och möta upp William och mamma hemma.

Kerstin och Hasse skulle komma och hälsa på en sväng i kväll också, så en liten tårta ska jag sno ihop tänkte jag..
Sen blir det bara myspys hela kvällen när jag väl är klar med det jag har att göra där hemma.

Det känns som att det har gått i ett den här veckan, så nu är vi förtjänta av lite ledighet.

torsdag 17 juli 2008

Snart kommer min älskade unge hem!

Nu är det bara i dag och i morgon kvar att jobba, innan jag får vara ledig i några dagar. Det ska bli så skönt att åka i väg och bara vara. Jag hörde något i går om att det skulle bli fint väder nästa vecka, så jag håller tummarna för det!

I morgon kommer dessutom min lilla prins hem. Jag håller på att längta ihjäl mig så det ska bli så skönt att få hem honom igen!

Jobbar till klockan 19 i dag och sen blir det raka vägen till ICA Maxi och inhandla allt som behövs till på lördag. Hade tänkt att jag skulle hinna klippa gräsmattan i kväll också. Så sysslolös kan jag ju inte säga att jag är...

onsdag 16 juli 2008

"Lillpojken är här"

Om lite drygt en halvtimme så slutar jag jobba. Ska åka iväg till ÖB då och införskaffa lite fin-porslin inför helgen. Så nu vet ni, alla som dyker upp. -Jag kommer att ta fram min absolut finaste servis jag har :-)


När jag sen kommer hem så ska jag nog ta tag i lite städning så att det också är klart till helgen. Det är lika bra att passa på nu när inte William är hemma.
Ringde till pappa för att gratulera honom på namnsdagen och passade på att "förhöra" mig om vad han gjorde. "Jaa, jag sitter och äter lunch". Jaha vad trevligt tänkte jag. "Lillpojken är också här". (Lillpojken är pappas benämning på William). Så självklart var ju mamma och Johnnie också där och även Magnus. De hade hjälpt honom att tömma vattensängen, så att han äntligen blir av med den. Så självklart passade jag på att byta ett par ord med min lilla prins också. Lovade att jag skulle ringa i kväll igen när jag kom hem från jobbet.

Det blir nog tidigt i säng sen i kväll, jag känner att jag är ganska trött. Skönt att jag har sovmorgon i morgon och inte börjar förän kl 10.00!

tisdag 15 juli 2008

Jag har nog världens bästa lillebror!

På lunchen knallade jag hem till broder min, som bor ett stenkast härifrån där jag sitter och jobbar om dagarna.

Han hade slängt ihop pasta med baconsås som han bjöd mig på. Det var så otroligt gott att jag åt och åt och åt.. Tillslut fick jag ont i magen, men vem har jag att skylla, om inte mig själv?

Passade på att gosa lite med Evert också. Han är så mysig, min lilla bebis. Eller sa jag lilla? Han har blivit så stor och tjock nu när han bott hemma hos Magnus. Jag tror visst att han blivit lite bortskämd, Evert. Å så värst purung är han ju inte heller längre.. 7 år har han hunnit bli. Fast jag tyckte det var nyss vi var ut och fångade in honom och tog med honom hem till Kolbäck.
V 32 kommer han hem till oss igen, då Magnus och Linda ska åka till Grekland. Sen får vi se om han är hemma för att stanna, eller om han får flytta hem till Magnus igen..

I dag fyller jag halvvägs till 50..

...eller som Camilla sa: Nu är man närmare 30 än 20!

Jag har inga storslagna planer för dagen. Jag jobbar till 19.00. Vi hade tänkt gå ut och äta middag. Men så blir det inte utan vi tar det någon annan kväll i stället, om det hinns med. Jag köper med mig god mat och tårta hem i kväll i stället.

William ringde och sjöng "Ja må hon leva" för mig i morse. Gullunge! Jag saknar honom så mycket, men han har kul hos mormor och Johnnie och det är huvudsaken.

måndag 14 juli 2008

Hurra!

Jag kom precis på att jag ju stannade på Preem i morse och passade på att köpa en trisslott.

Jag skrapade den nu och vann hela 75:-, hurra! Man får vara glad för det lilla! ;-)

Ett gott skratt förlänger livet, sägs det.

I går kväll när jag jobbat färdigt och hunnit vara hemma en liten stund, så var det dags att packa Williams väska igen för att den här gången åka hem till mormor och Johnnie på lite sommarlov. Det är så skönt att vi har så snälla anhöriga, både jag och Igge, så William slipper gå på dagis de veckor nu i sommar som vi måste jobba båda två.


Vi lagade lite mat och åt när vi kom fram till Sura. Hade lovat William att vi skulle gå till den nya stora lekparken. Ringde Madde och frågade om de hade tid att komma ut en liten stund (de bor precis bredvid lekparken) och leka, men minstingen Max hade lagt sig redan och det började bli dags för Neo att göra detsamma.


Det fanns jättemycket roliga saker att sysselsätta sig med. Bl a ett stort hjul, som liksom stod lite på diagonalen. Det här hjulet gick det att snurra på och vi undrade lite vad det var.

Det måste vara någon typ av "balansbräda" tyckte jag. Så jag och Igge hoppade upp på den och skulle ju naturligtvis prova. I samma sekund kom det ett gäng killar på sina mopeder och parkerade ett par meter bort.

Det gick bra att gå på hjulet till en början, men sen gick det fort.. Jättefort.. Både jag och Igge tappade balansen och det enda jag kunde tänka på när jag försökte hålla mig kvar var: "Vilket håll ska jag kasta mig åt för att göra mig minst illa?!" Jag bestämde mig för höger.

Med facit i hand så spelar det nog inte så stor roll vilket håll jag hade ramlat/kastat mig åt.


I dag är jag alldeles mör i kroppen och har två stora blåmärken. Ett på höger vad och ett på vänster lår. Killarna skrattade gått åt oss. Eller, det var nog mest åt mig de skrattade.

Igge skrattade han med och sa att det var bland det värsta han sett. "Du tog ju inte ens emot dig, du bara kastade dig handlöst!!"'


Så, alla som var i lekparken i Sura i går kommer att leva länge, tack vare mig. Eftersom att det sägs att ett gott skratt förlänger livet!



På tisdag nästa vecka åker vi till Gotland och stannar där ett par dagar. Det ska bli så himla skönt.

torsdag 10 juli 2008

Solen lyser, himlen är blå..

..vad det är skönt att leva då!

Och jag har turen att sluta tidigt i dag, eftersom att jag klev upp i ottan och var på jobbet redan klockan 05.40!

Jag borde och ska väl städa huset hade jag tänkt. Men det är ju många timmar kvar innan det är kväller, så en liten stund ska jag väl hinna med att vara ute och njuta av solen!

I går hade William varit med farmor och farfar till Eskilstuna Zoo och träffat Fantomen och fått en stämpel.

Förra året när vi var där så smög Fantomen på William och han tyckte nog att det var lite läskigt, men ändå spännande. Jag har inte pratat med honom än, men tänkte att jag skulle slå en signal i kväll och höra hur han har det. Om han nu har tid att prata med mig. För det är ju inte säkert.




Visst ser väl den här citronpajen med hallonmaräng god och somrig ut?

Det är ett av underbara Leila Lindholms verk!

måndag 7 juli 2008

Power Meet och hål i mer än tänderna!


Ännu en vecka av mitt liv har passerat. 25-års dagen närmar sig med stormsteg. Bara 8 dagar kvar nu. Tyckte att den låg så långt in i framtiden nyss..


Så vad har hänt i veckan då? Förutom jobb så har det hunnits med pyspunka på bilen. Inte så kul. Tandläkarbesök, inte heller det är särskilt roligt. Fast det är ju faktiskt i plånboken som det gör mest ont..

Och så har det ju, som brukligt den första helgen i juli, varit Power Meet. Det var faktiskt riktigt trevligt. Jag tycker att det är kul att det händer lite i stan. Vi var ner till Lögarängen i fredagskväll, hela familjen, tillsammans med Katri med familj och Sabina med familj. Mormor och Johnnie var också där, men vi skiljdes efter ett tag då de ville gå vidare och vi stannade upp ett tag. När även vi gått vidare och hittat en bra plätt för picnic och "biltittande" så säger Igge: "Men titta vilka som sitter där!" Det visade sig att de tydligen också tyckt att det var ett bra ställe att parkera rumporna på. :-)


Barnen var jätteduktiga hela kvällen, trots att det blev en aning senare än vad vi hade tänkt från början (eller, i alla fall vad jag hade tänkt). William höll sig vaken ända tills vi kom hem, men sen var det tack och godnatt!


I övrigt har helgen varit lugn och skön.. Det är skönt att inte behöva ha så mycket inplanerat, utan mer ta dagen som den kommer!


I morgon kväll åker William hem till farmor och farfar och ska vara där i ett par dagar. Det kommer att bli så tomt hemma utan honom.. Men han kommer att ha det superkul, för han trivs som fisken i vattnet och har pratat om att åka till farmor och farfar i en veckas tid nu.

tisdag 1 juli 2008

Lite värme, tack.

I morse när jag åkte till jobbet sken solen och någonstans fanns det ett litet hopp om att nu, äntligen, är det sommar.
...Men säg den lycka som varar... Lagom till lunch så öppnade sig himlen och regnet bara öste ner. Snart får man ta fram både vadarstövlar och flytväst. Jag är så trött på det här tråkiga vädret nu. Om vi inte får lite sol och värme snart så får vi nog fly landet för en vecka. Eller två..