söndag 30 augusti 2009

"Hälla lite här och hälla lite där..."

Så har även denna helgen svischat förbi. Vi har hunnit med både besök i Forkesta, "kräftkalas" och ett par varv på Rocklundamarknaden - det hör ju till att man "ska" gå på den, även om det mest bara är skit. I år tycker jag nog att den har varit sämre än någonsin faktiskt. Det har mest blivit förtäringsvaror inhandlat, men även strumpor till pappan i huset, en leksak till min stora kille och en datorväska till min lilla kille. -Japp, en datorväska. Dock är det inte datorn den ska användas till, utan som skötväska!
Var till Hälla och köpte lite kläder till Wille-kille också. Men de får han på fredag, när han fyller år, tillsammans med sina andra paket.

Att fylla 5 år - det är Rock 'n roll!

fredag 28 augusti 2009

Jag kan bara inte låta bli...

...att dela med mig av denna underbara människa! Alla ni som hört om och sett Amandavardet kommer att förstå det roliga i det hela!



Fredagsmyyyyys!

Hade tänkt skriva ett inlägg, men vettesjutton om jag orkar det just nu, njut av denna istället;






Still counting



onsdag 26 augusti 2009

"Det finns inget dåligt väder..."


Den här veckan har jag och "Netsko" tagit tag i våra "efter-att-vi-lämnat-på-dagis-promenader". Även om vi inte gått så långa sträckor så är vi i alla fall igång nu! Tanken var att vi skulle ha gått hemma hos mig i dag, men så blev det inte. Nä, för i morse så måste Guds änglar ha varit riktigt ledsna (Hm.. Vem är det som säger så, är det inte Ida i Emil i Lönneberga??), för regnet fullkomligt öste ner. Jag vet att de finns de som säger att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder. Men i ärlighetens namn, -hur kul är det att promenera med regnet piskandes i ansiktet och att komma hem genomsur, trots att man haft regnkläder på sig? Inte särskillt och i dag var det en sån dag. Dålig ursäkt kan tyckas och då får man tycka det.

Istället mötte vi upp Katri och tog en runda på IKEA -igen.

söndag 23 augusti 2009

Tandtrollet.

I går gjorde vi en ny upptäckt som kan vara ytterligare en bidragande orsak (förutom magen, som blivit mycket, mycket bättre!) till Filips gråt och gnäll. Trodde knappt att det var möjligt, eftersom han bara är lite drygt 6 veckor gammal.. Men tydligen var jag tidig med - 2 ½ månad var jag, när min första tand tittade fram! Och i går upptäckte vi som sagt var att Filip har tänder på G han med. Två små, små, vita "prickar" har han i nederkäken!


Mitt lilla troll.. Mitt lilla tandtroll!

fredag 21 augusti 2009

Tack gode Gud för Nutramigen!

I går var jag i väg till apoteket och köpte en mjölkfri ersättning till Filip för att prova om det hjälper mot hans onda mage. Och vet ni vad?
I'm in heaven!
(och säkerligen han också.)
Det spelar ingen roll att den var dyr. Den hade kunnat få kosta det dubbla, bara jag vetat för ett par veckor sen att den skulle hjälpa så bra, så fort!
Lillprinsen har sovit just som en prins. Flera timmar i sträck i sin egen säng. Gissa om jag varit och tittat till honom många, många gånger?
Tack gode Gud för Nutramigen!
Nu ringer jag BVC och ber att få det utskrivet.

torsdag 20 augusti 2009

Första veckan avklarad!

Så var första veckan på dagis avklarad. Det var en trött Wille-kille jag fick hem i dag, men jag hade inte räknat med något annat.
I morgon är vi lediga. Vi får se om morfar kommer och hälsar på oss. Har i alla fall lovat våfflor till lunch och till kvällen är det hemmagjord pizza och "fredagsmys gott" som gäller!
Wille-kille är ute med pappa och Filip ligger, tro det eller ej, faktiskt och sover i SIN säng, så jag ska passa på att göra lite nytta här hemma. Man vet aldrig hur länge lugnet varar! ;-)

tisdag 18 augusti 2009

Tagen på bar gärning!


Ja.. Efter att ha blivit tagen på bar gärning av en fartkamera i dag så kanske det där med motion och att använda de två benen Gud gav mig vore en bra idé. Synd bara att det är så himla långt till dagis hemifrån oss...

måndag 17 augusti 2009

Den bästa motionen...

...är den som blir av.

Och det är väl så jag får tänka i dag efter min lilla runda. Bättre än inget.

söndag 16 augusti 2009

Sommarlovets sista dag.

I morgon är det dags för William att börja på dagis igen. Han har haft en långt sommarlov och varit ledig sedan i mitten på juni, så ni kan ju gissa om han längtar efter att få åka dit i morgon och träffa alla kompisar?

Nu är min lilla William, som nyss började på dagis, helt plötsligt inne på sitt sista "dagis år" och störst på avdelningen!


Sommarlovet avslutades med kalas hemma hos Moa som fyllde 6 år i veckan.

Gott fika och trevligt sällskap!

lördag 15 augusti 2009

Ingen Wille-kille hemma än..

Nä, jag fick inte hem någon Wille-kille i dag. Han ville vara kvar hos farmor och farfar till i morgon. Och det tror jag det. Det har meckats med fyrhjulingen och nu har den nog snart mer funktioner än vad min bil har! :-o

Så i dag har jag "lullat runt" här hemma. Plockat lite. Tittat lite på TV. Bara varit helt enkelt. Passade på att åka och hyra en film också, Igge blir nog inte överlycklig när han får se vilken, men vet ni vad? Det struntar jag i! :-)



Ha en trevlig lördagkväll!


fredag 14 augusti 2009

Lugnet EFTER stormen?

Alla tre grabbarna är på väg hem till farmor och farfar nu. William ska vara kvar över natten och hämtas hem i morgon igen.

Jag ska passa på att njuta av lugnet här hemma och göra sån't jag knappt hinner med annars. Städa av lite. Ta hand om lite tvätt. Ta en låååååång dusch, japp, i dag blir det ända tills varmvattnet tar slut! Och förhoppningsvis hinner jag slänga mig en stund på soffan också.

I dagens VLT!


onsdag 12 augusti 2009

Lill lördag

Om några minuter ska vi åka ner på stan och äta middag med pappa som fyller år i dag. Tyvärr så var I tvungen att jobba i kväll, så han kunde inte följa med oss. Men jag, barnen, pappa, Magnus och Linda ska i alla fall "göra stan" i kväll, så nu måste jag avsluta. Pappa som inte vet vart vi ska någonstans börjar nämligen bli ganska "nervös" och tycker att vi ska åka nu! :-)

måndag 10 augusti 2009

"Det ska vara lite att ta i"

I går blev Filip en månad. Tiden bara springer i väg!
Vi var till Björnö och badade en stund i går. Ja, inte jag då, men de två stora pojkarna tog sig ett dopp i alla fall. Jag mådde "lite så där". Så när vi kom hem så gick jag faktiskt och la mig. Tänkte att jag skulle vila en liten stund, men med facit i hand så blev det en ganska lång stund.
I dag har vi hunnit med både det ena och det andra. William har varit och klippt sig så att han är snygg i håret när dagis börjar och framför allt när vi ska på kalas på onsdag. Lyckades övertala honom att inte ha någon färg i håret genom att lova att vi köper hem det istället. Den där färgen har nämligen en förmåga att hamna lite överallt har jag upptäckt. Ganska mycket av den i bilen på vägen hem... Så det fick bli färg hemma i stället.
Dessutom har vi hunnit med; att åka förbi jobbet och säga hej, luncha med Katri och Wilma och besök på BVC.
"Det ska vara lite att ta i" sa BVC "tanten" när jag la' Filip på vågen och hon tittade vad han vägde. Vikten landade nämligen på 5725 g och längden på 61 cm. Han är stor min lilla kille, men så länge han följer sina kurvor så är det inget konstigt med det.
Nu ska jag kila över till grannen och hämta hem mitt stora barn och mysa med honom en stund innan jag ska åka till stan. Igen.

lördag 8 augusti 2009

Tack gode Gud för myggnät!

Tänk vad lite myggnät kan göra STOR skillnad! Jag tror att jag törs lova att hela familjen har sovit som gudar i natt. Filip vaknade och ville ha mat en enda gång!
Annars har vi legat som 4 svettiga grisar här hemma om nätterna (Jag vet. Grisar svettas inte.).
eftersom det inte gått att ha något fönster öppet utan att få in 3000 flugor och lika mycket mygg. Men nu har jag alltså fixat det med myggnäten jag varit på jakt efter länge, men inte lyckats hitta förrän i går.
Tack gode Gud för myggnät!

fredag 7 augusti 2009

D-vitamindroppar - check!

Känner mig riktigt stolt som lyckats komma ihåg att ge Filip D-vitamindropparna både i går och i dag. 100 % än så länge alltså, nu ska jag bara komma ihåg att ge honom dem varje dag. I 2 år!

William har varit ett par dagar hos farmor och farfar den här veckan också. I eftermiddag ska vi åka och hämta hem honom. Men frågan är väl om han vill följa med oss hem igen. Vi tog nämligen med fyrhjulingen upp och nu har farfar varit snäll och fixat drag på den. Så vitt jag förstår så har det blivit en del åkande på fyrhjulingen de här dagarna! :-)

tisdag 4 augusti 2009

Och så gick det en vecka till..

...nästan i alla fall.

Dagarna går åt till att umgås med nära och kära och försöka hinna med att fixa och dona lite här hemma också.

Har egentligen inte så mycket att rapportera, ville mest tala om att ja - vi lever! ;-) Nu vaknar dessutom mini prinsen, så nu är det slutsurfat för min del!