lördag 31 juli 2010

Sista dagen.

Det slog mig just att i går var min sista dag som föräldraledig.. From i morgon har jag ju semester och snart är det dags att börja jobba igen. Läskigt, men samtidigt ska det bli skönt att få lite vardag i livet igen.

Brorsorna spanar in varandra en av de första dagarna hemma.


E L L I N O R

torsdag 29 juli 2010

Inte en dag försent!

I dag har jag gjort något som jag inte gjort på vääääldigt länge. Nämligen varit hos frisören!

Jag har både färgat och klippt håret. Och jag är nöjd. Mycket nöjd!


E L L I N O R

onsdag 28 juli 2010

Sun is shining, the weather is sweet

Okej, det kanske inte har varit världens bästa väder i dag. Men det har i alla fall varit tillräckligt fint för att kunna åka och bada ett par timmar på eftermiddagen. Så med facit i hand kan vi ju konstatera att båda vädersajterna "gissade" fel om dagens väder!

Det är alltså vad vi roat oss med i dag. Badat. Det är inte fy skam det.


E L L I N O R

tisdag 27 juli 2010

SMHI eller YR?


Hade tänkt åka och bada i morgon, så jag tittade till vädret lite. Enligt SMHI ska det bli ca 24 grader och spöregn, kanske till och med åskväder framåt kvällen.
Tittar man sen på yr.no så säger de visserligen också att det ska bli 24 grader och mulet, men inget regn.
Det återstår att se vilken sida som är mest pålitlig. Vem vet? Kanske det blir strålande sol och ingen av dem har rätt! (Det är ju givetvis det vi hoppas på!)

E L L I N O R

Kan du ringa mig?

I förmiddags ringde telefonen här hemma. Ett nummer jag känner igen, men som inte ringer särskillt ofta. Jag svarade och i andra änden hör jag en mycket väl bekant röst;

-Hej, kan du ringa på min mobil? Jag har tappat bort den.

Varför ringer du inte på den själv, undrade jag.

-Jaaa, just ja. Det kan jag ju göra!

Jag trodde på riktigt att personen i andra änden drev med mig, men så var icke fallet. Bara något stressad. "Det enda jag kunde tänka på var att mobilen var borta och att jag måste få tag på nån som kan ringa på den åt mig".


E L L I N O R

söndag 25 juli 2010

Trettio mil.

Från att ha varit en dag med inget alls inplanerat fick jag hastigt och lustigt ett "uppdrag". Nämligen att åka till Fjugesta, tur och retur, för att hämta en reservdel som behövdes i lagårn'. En liten nätt tripp på sisådär 30 mil. Men det gjorde mig absolut inget. Det har ju varit perfekt "bilåkarväder" i dag!

Och appropå det - är hösten här nu? Eller är det bara den svenska sommaren som gör sitt intåg?


E L L I N O R

fredag 23 juli 2010

Snabba cash.

I förrgår köpte vi filmen Snabba cash, med förhoppningen om att det skulle vara en riktigt bra film. Iofs har jag ju försökt att läsa boken, men gett upp eftersom jag tyckte att den var alldeles för rörig, så jag kanske inte borde ha haft så höga förväntningar?

Den har fått jättebra kritik och många solar, getingar, a:n och Gud vet vad. Men det hjälps inte. Jag tyckte inte om filmen heller.


E L L I N O R

onsdag 21 juli 2010

Problem solved.

Vi tog med oss fikakorgen och tog en promenad ner till stranden. Det är inte så att vi behöver trängas direkt.

Att bada, eller inte bada...

Känns rätt skönt att det är det största bekymret jag har i dag. Att bestämma om vi ska åka och bada, eller inte.. Solen lyser ju med sin frånvaro, åtminstone för tillfället, men det är ju ändå varmt ute.

Lite frukost på det här så ska vi se att "problemet" löser sig!


E L L I N O R

tisdag 20 juli 2010

Mormödrar.

Var till mormor Lola en sväng på förmiddagen i dag och plockade av de röda vinbär som hon har hemma. Nu ska det saftas. Röd vinbärssaft med vanilj blir det hade jag tänkt. Mamma och Johnnie var också där, så istället för att bara åka hem så bestämde vi oss för att följa med dem hem.

Undra sa flundra om jag inte ska gå ner till Villa Vanilla och titta lite när jag ändå är här. Inte för att jag vet att jag behöver/ ska ha något, men det är alltid kul att titta på deras fina saker och inspireras lite!


E L L I N O R

onsdag 14 juli 2010

Lögarängen...

...är platsen vi har spenderat vår dag på, lovely! William har varit som en fisk i vattnet medans Filip tyckte att det var "sådär", bättre att ta en lång tupplur i skuggan av trädet. Själv har jag tydligen setat med halva kroppen i solen, eftersom det bara är den vänstra som fått färg!

En helt perfekt dag, helt enkelt.


E L L I N O R

måndag 12 juli 2010

Jag vet att man inte ska gnälla, men...

...fy sjutton vad det är hett nu! Klockan är strax 22 och det är drygt 28 grader varmt fortfarande.

Jag önskar att det kunde komma lite regn i natt och rensa luften, men jag vet att det inte kommer att göra det. Så, jag antar att det bara är att gilla läget.


E L L I N O R

fredag 9 juli 2010

fredag 2 juli 2010

Stiltje.

Här är det inte så mycket aktivitet. Men vem vill sitta inne vid datorn när det är fint väder? Nä, då passar vi på och är ute från morgon till kväll!


E L L I N O R