tisdag 16 oktober 2012

Jag vill dra täcket över huvudet..

Jag har sovit som en kratta i natt.. Eller, nej, det har jag inte heller. Jag har knappt sovit alls. I 2.5 timmar har jag legat och stirrat i taket för att jag inte kunde somna om efter att lilleman vaknade till.

Men, nu är det bara att upp och hoppa rise and shine! Snart har halva veckan gått och det är snart helg igen! ;-)



måndag 15 oktober 2012

Har du legitimation?

På lunchrasten idag var jag till macken som ligger på andra sidan gatan, jag tänkte se om jag hade fru Fortuna med mig idag, så jag köpte en trisslott. Fast eftersom jag först inte hittade mitt körkort höll jag på att bli utan. Svenska spel kräver att man visar legitimation och visst, det är väl okej. Men inte fasen ser jag ut att vara sjutton?! Nej, men legitimation skulle ändå visas. Min kollega, som är 6 år yngre, erbjöd sig att betala för mig, men det gick inte - då blir det langning.. Håhåjaja. Hittade tillslut körkortet och allt var frid och fröjd. Killen på macken höll med om att det var löjligt, men då han en gång tidigare fått en "varning" för att han inte frågat om leg så vågade han inget annat. "Det är lättare att köpa tobak om du är under 18 än att köpa en lott..."




Om det blev någon vinst? Jajamen! Tyvärr måste jag ändå gå till jobbet i morgon. De 60:- jag vann tar mig knappt hem från jobbet...

söndag 14 oktober 2012

Söndagslunch.

I dag ska jag få äta något som är bland det godaste jag vet; gnocchi!
Det är mycket jobb med dem, men det är det värt. Det finns olika typer av gnocchi, men den vi gör är gjord av potatis och mjöl. Det blir en ganska speciell konsistens, antingen gillar man det, eller så gillar man det inte. Jag tror inte att det finns något mellanting.
I min familj är det bara jag som äter det, men jag ska nog lyckas få Filip att i alla fall provsmaka en. Han är mitt "italienska hopp" i familjen, det är han och jag som kan dela på en bit parmesan - bara så där.
Åh, det vattnas i munnen bara jag skriver om det!

Till dessert har jag gjort pannacotta, så det blir en riktig italiensk lunch idag!


Mmm, gnocchi!


lördag 13 oktober 2012

Ett litet fynd.

Det var fler än jag som hängde på låset till loppisen, det var mycket folk och ganska rörigt. Men jag fyndade ett par överdragsbyxor från Didriksson till W. Hon som sålde dem sa att de var använda i max två veckor och de såg faktiskt helt nya ut.

Nu är vi hemma igen och jag tänker faktisk blunda för röran och lägga mig på soffan en stund och vila, innan vi ska dra iväg på kalas!





Barnloppis





Jag har aldrig varit på en barnloppis, men idag arrangeras en i Irsta, så jag tänkte åka dit och hänga på låset. Vad kan jag förvänta mig när jag kommer dit? Att de räknar med att jag ska lämna in mina barn, eller att jag ska köpa någon annans?
Det kan bli en spännande förmiddag det här!

torsdag 4 oktober 2012

Det börjar verka kärlek banne mig..

Två killar satt kvar och åt och pratade lite längre än de andra idag. När jag höll på att torka bord så kunde jag inte låta bli att tjuvlyssna lite.

Det pratades om en "fest", men det skulle nog inte komma några tjejer...
Så säger en av killarna;

"Vet du? Jag har en moster, hon är 23 år. Och vet du? Hon har aldrig haft en kille... Konstigt va? Men jag, jag är ju bara åtta och vet du hur många tjejer jag har haft?!




UVI

Vaknade nu i natt och inser att jag åkt på UVI. Försöker somna om, men det är inte så lätt.. Tror att jag har varit på toaletten 4 gånger den senaste timmen. Så i morgon bitti blir det ett samtal till farbror doktorn och sedan hålla tummarna för att jag får komma dit tidigt och få medicin.




Det får bli en tidig kväll i kväll, i morgon ska jag nämligen på galej - efter alla år av prat om det, så ska jag äntligen få gå på Ladies Night!