söndag 27 november 2011

Det är tanken som räknas (?)

Tanken var att vi skulle ha åkt på julmarknad i dag och vi hade 3 olika att välja mellan. Men det stannade vid just tanken. Vi klädde på oss och gick ut, bara för att upptäcka att det regnade. Mycket. Från sidan. Inte så trevligt "marknadsväder" tyckte vi och åkte till Tillberga en liten stund istället och hälsade på familjen S/R. Vi "upptäckte" att sist vi var där var innan G föddes. Illa. Iofs så har vi inte hunnit med att besöka så många överhuvudtaget den här hösten. Är det inte det ena, så är det det andra, alltid något som står på agendan. Jag klagar inte, men ibland skulle man vilja lägga i en lägre växel och bromsa tiden lite.

Trevlig första advent!




När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent

torsdag 24 november 2011

Så nära, men ändå så långt borta.

Med exakt en månad kvar till jul visar termometern + 8 grader och regnet står som spön i backen.

Julen är så nära, men känns så långt borta.



tisdag 22 november 2011

Dumlekakor

När jag var och handlade här om dagen så hittade jag Dumle med pepparkakssmak. Spännande tyckte jag och plockade med mig en påse. Nu har jag använt dem till mina Dumlekakor, ska bli spännande att provsmaka sen och se om de smakar så "juligt" som jag tänkt mig!




Annars är ju vanliga Dumlekakor alltid en hit!

Du behöver:

200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

ca 25 dumlekolor

Blanda ihop alla ingredienser till en deg (jag kör med matberedaren, funkar finfint!) och rulla sedan till kulor och lägg dem i folieformar. Tryck i en Dumle och skjutsa in i ugnen (175 grader) i 10-15 min. Smarri!


fredag 11 november 2011

Elva, elva, elva.

Den här veckan har bara svischat förbi, jag fattar inte vart dagarna har tagit vägen. Skönt dock med fredag!

Nu när jag inte har jobbat helger på ett tag så har jag lärt mig att uppskatta fredagarna på ett helt annat sätt.

Just den här fredagen spenderas i soffan med ett glas vin och lite lösgodis, jag klagar inte!




söndag 6 november 2011

Det sägs att söndag ska vara vilodag.

Ja, det sägs ju att söndag ska vara vilodag, men hos oss stämmer inte det. Jag tycker alltid att vi gör som mest på söndagar. Är det för att man vill göra "ett ryck" inför veckan som kommer, eller vad beror det på?

I dag har vi varit ute hela eftermiddagen och fortsatt röja på tomten. Vi har sågat ner det sönderblåsta körsbärsträdet och rensat bort en massa sly och ogräs. Även gräsmattan har fått lite kärlek i form av en klippning. Måtte det vara den sista för i år. Jag kan inte minnas att vi brukar klippa gräsmattan i början av november i vanliga fall...

fredag 4 november 2011

Framme!





Fredagskvällen spenderas alltså i Leksand på Tegera arena!
LIF möter VIK och jag är ju egentligen Västeråsare sedan länge, men i kväll biter jag ihop och låtsas att jag håller på LIF, för husfridens skull ;-)

Det går framåt!





Roadtrip.





...men vart är vi på väg?

tisdag 1 november 2011

Det är inte alltid kul att komma hem.

Igår var en sån dag. Jag kom hem och upptäckte ett stort hål i gräsmattan. -Jaha, nu är det dags igen, tänkte jag. När vi bodde i det andra huset fick vi nämligen hela tomten uppgrävd när de skulle koppla på det kommunala vattnet.

När jag sen kommer in, så upptäcker jag att hela det stora fönstret i vardagsrummet är alldeles lerigt, hur lyckas man?
Men det är inte det värsta. Nädå. För det värsta är att halva huset står utan vatten, förmodligen för att det kommit skit, dvs jord, i rören som har täppt till. Synd att jag inte är hemma idag när kommer för att täppa igen hålet. Eller kanske tur, i alla fall för de som gräver!