tisdag 30 augusti 2011

Gå-kampanj!

Under hela september kan alla som bor, arbetar eller studerar i Västerås kommun vara med i kommunens gå-kampanj. Går du en timme varje dag, antecknar det på "gå schemat" och sedan skickar in det så är du med och tävlar om superfina priser! Varje kvart räknas, men ju fler kvartar desto bättre. Det har blivit ont om promenader den senaste tiden för mig, tiden har inte riktigt räckt till, men nu tänker jag ta tillfället i akt. September får bli promenadernas månad!


måndag 29 augusti 2011

Vårt nya bo.

Jag hoppas att vi inom kort kan flytta över till vårt nya bo. Lite färg på väggarna i vardagsrummet och fix i köket. Sen så ska det ju städas, då städfirman som varit där inte gjort många slängar. Kan låta som något man fixar fort, men så är det ju det där med tiden. Ibland önskade man att dygnet hade 30 timmar. Minst.





Men det kommer att bli toppen när det är klart!

Dagens citat.

"Ett leende kostar mindre än elektriskt ljus och ändå lyser det upp mer i ett hem."
-Theo Lingen

söndag 28 augusti 2011

Resultat.

Den första matchen slutade med förlust, den andra med vinst och den tredje oavgjord. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - de är så duktiga grabbarna!

fredag 26 augusti 2011

Poolspel

På söndag är det så dags för poolspel igen. Den här gången är det Syrianska IF som är värdlag, vilket betyder att matcherna spelas på Wenströmska IP.

Om någon är intresserad av att komma och titta, så är det dessa tider som gäller (vi vet ju som vanligt inte förrän på söndag om William kommer att spela i Irsta Vit, eller Irsta Grön).

Matchtider:


09:50 Plan A1 Syrianska IF – Irsta Vit

09:50 Plan A2 VIK Gul– BK30

10:40 Plan A1 Irsta Grön – Syrianska IF

10:40 Plan A2 Irsta Vit – VIK Gul


11:30 Plan A1 VIK Gul – Syrianska IF

11:30 Plan A2 BK30 – Irsta Grön

12:40 Plan A1 BK30 – Syrianska IF

12:40 Plan A2 VIK Gul – Irsta Grön

13:20 Plan A1 Irsta Vit – BK30

TGIF!

Tack gode Gud för att det äntligen är fredag! Och tack gode Gud för att jag är ledig i helgen! Mellan renovering och städning ska jag försöka hinna med ett varv på marknaden i morgon och på söndag är det poolspel. Fullt upp, vila kan man göra i nästa liv, eller livet efter det! :-)

Tror dock att vi bäddar upp madrassen framför TV:n i kväll och bara slappar, det är vi värda!

onsdag 24 augusti 2011

Det där med offentliga toaletter.

Jag var på en offentlig toalett i dag. Jag hade knappt hunnit sätta mig ner när jag hörde en röst i det andra båset:

"Hej, hur mår du?"
Jag: generad, "Bra!"
Det andra båset: "Så vad håller du på med?"
Jag: "Öh, bara sitter här."
......Det andra båset: "Kan jag komma över?"
Jag: (attityd) "Nej, jag är lite upptagen just nu!"
Det andra båset: "Du, jag måste ringa tillbaka till dig. Det finns en idiot i den andra toan som håller på att svara på alla mina frågor:)

måndag 22 augusti 2011

Morgonens bakning på jobbet.




Tur att jag har förmånen att ha ett jobb där jag får baka i stort sett varje dag, eftersom att jag tycker att det är ganska kul. Speciellt nu när det inte blir så mycket bakat hemma då frysen fortfarande lyser med sin frånvaro.
Måste åtgärda det snarast!

söndag 21 augusti 2011

Vitaminwater.

Kul etikett - okej innehåll smakmässigt, men nästa gång blir det nog en Ramlösa!

Fotbollens dag.

I går var det fotbollens dag här i stan, en jättestor endagsturnering. Williams lag har äntligen åldern inne för att vara med och ställde upp för första gången. Två förluster och en vinst åkte de hem med! Jag jobbade och missade tyvärr det hela.. Men nästa helg är det poolspel igen, så jag får vara med och heja då istället!
(Tydligen delades det ut information till föräldrarna igår, information om hur man som förälder uppträder på sidan av planen. Jag kanske ska läsa igenom den till nästa helg..? Huliganmorsan.)

lördag 20 augusti 2011

Kalorier.

Vet du vad kalorier är?
- Nej?
- Det är små otäcka djur som smyger omkring på natten och syr in dina kläder medans du sover.

fredag 19 augusti 2011

Fredag.

Även fast jag jobbar i helgen så känns det extra skönt med fredag kväll! Jag och barnen tittar på en film och myser i soffan, tror att en av oss, eller kanske två, kommer att sova inom kort..

onsdag 17 augusti 2011

Ib laursen - en ny slags kärlek!

Jag gillar verkligen Ib laursens porslin och skulle helst vilja ha alltihopa, det finns så mycket fint! Har surfat runt på lite olika sidor och funderat på om jag ska klicka hem något. Men så är det ju det där - jag vill gärna känna och klämma lite på grejerna också.. Ja, jag är lite knäpp. Men det är medfött. Tror jag.

Nån som vet om det finns några återförsäljare i Västerås med omnejd? Countryhouse har ju "flyttstängt" tills de öppnar på Erikslund i september..

Nu börjas det...

tisdag 16 augusti 2011

Chokladmaränger.

Häromdan bakade jag kanelbullar på jobbet och i dag blev det chokladmaränger. Bullarna vet jag att de gillar, nu får vi se om maränger faller dem i smaken!

måndag 15 augusti 2011

Lasagne.

Det blev Lasagne till middag idag. Om det var gott? Mycket!
Nu ska kidsen sova och jag tror att jag gör detsamma om en stund. Eller så blir det som vanligt, "jag ska bara"...

Bakis.

Har varit tung i huvudet och känt mig slö hela dagen, nästan lite "bakis" känsla.. Tror att det enda som kan råda bot på det hela är att jag går och lägger mig tidigt i kväll...

fredag 12 augusti 2011

Grattis pappa!

I dag grattar vi pappa/morfar på hans dag och då är det väl på sin plats med bland annat en "Pollyblomma"?

tisdag 9 augusti 2011

Väskorna står redo i hallen, men är vi redo?

I hallen står tre väskor uppradade. I den ena ligger mina arbetskläder och i de andra två ligger det extrakläder till barnen. I kväll när vi går och lägger oss så måste vi ställa klockan. Även om det har hänt, så är det något jag inte gjort speciellt många gånger de senaste 7 veckorna. Sommarlovet är över för i år. Lite trist, samtidigt som det ska bli skönt att återgå till vardagens rutiner igen.

Vi har haft en fantastisk sommar och jag hoppas att den hänger i ett tag till, även om jag tror att hösten som kommer blir minst lika händelserik och spännande!
William börjar i skolan - bara en sån sak!


fredag 5 augusti 2011

Vad vill du bli när du blir stor?

"Mamma, vill du veta vad jag ska bli när jag blir stor? Alltså, typ jobba med?"

"Jag ska bli pensionär. Direkt!"

Vad han ska pyssla med om dagarna? Ja, det undrade jag också, men även den frågan fanns det svar på:

"Jag ska spela minigolf. Och ragga. Ragga ska jag göra!"

Älskade, underbara unge!

torsdag 4 augusti 2011

Service

I morse var jag uppe före tuppen, bilen skulle nämligen in på service tiiiidigt! Passade på att ta en promenad medan jag väntade på att de skulle bli klara med den. Fast det var relativt tidigt så var det redan varmt, nästan lite utlandskänsla.

Nu väntar vi på att "rörkillen" ska komma hit och titta vad det är för fel på värmepumpen. Hoppas han kommer snart så vi kan åka iväg och bada sen!

tisdag 2 augusti 2011

Blåbärssmoothie.

Med lite blåbär, mezeyoghurt och vaniljpulver kommer man långt. I alla fall så att man kan göra en god smoothie och det är precis vad jag har gjort! God morgon!

måndag 1 augusti 2011

Augusti.

Vart tog juli vägen, undrar jag nu när vi tagit klivet in i augusti?

En vän till mig skrev i dag på facebook att hon längtade efter hösten. Det brukar jag också göra, men än har inte höstlängtan hittat till mig. Kanske för att sommaren verkar ha hittat tillbaka den här veckan? Dagen har spenderats ute i trädgården och avslutats, som så många andra kvällar, nere på stranden. Vi är verkligen lyckligt lottade som bor där vi bor! Geddeholm är en idyll!