torsdag 23 juni 2011

Regnet det bara öser ner..

I dag har det regnat hela dagen... Jag vet att jag önskade mig regn för ett tag sedan, men jag hade hoppats på en dag, eller två.. INTE 2 veckor. Jaha, inget att göra åt, bara att hålla tummarna för att det är uppehåll i morgon (vem försöker jag lura? Är det någonsin uppehåll på midsommar?).

onsdag 22 juni 2011

Titti & Benji.

Jag gillar att lyssna på Titti och Benji på eftermiddagarna när jag sitter i bilen eller för all del om jag är hemma också, men det brukar inte bli lika mycket lyssnande då. Hur som helst, det jag skulle komma till är att man lär sig nästan alltid något när man lyssnar på dessa två människor. Här om dagen till exempel så fick jag lära mig att det gör inget om man är lite fet, så länge man är brun, så tipset nu till sommaren var; skit i att banta - köp brun utan sol i stället! (tror att jag hakar på det tipset ;-) )

måndag 20 juni 2011

Oteknisk.se

Jag kan inte begripa varför allt text försvinner så fort jag skickar med en bild?

Helgen har passerat i ett rusande tempo! Vi har hunnit med bio, pizzakväll, poolspel med fotbollen, kalas och gjort färdigt matbordet i vardagsrummet. Bara lite finlir kvar, men jag är SÅ otroligt nöjd!
Nu ska jag bara köpa stolar till det så är det klart för invigning till helgen :-)

fredag 17 juni 2011

Jag går och fiskar...

Vi trotsade regnet och åkte ner till sjön. Ett napp och sedan åkte vi hem och drack varm choklad istället!

I övrigt har dagen bestått av besök på FLM. Filip ska fortsätta att äta mat "som vanligt". Skulle han bli sämre igen så skulle vi ringa tillbaka. Skönt att slippa "krångla".

Vi har även hunnit med att köpa en ny sorts bets till bordet (den förra blev inte så bra som jag hade tänkt mig, men den vi köpte i dag tror jag på!) och varit till IKEA och köpt en ny madrass.

Robin och Natta har precis åkt härifrån. Jag känner mig ganska tung i huvudet (eftersom jag åkte på jordens förkylning lagom till min första lediga dag...) så det blir nog en tidig kväll för mig.

Kanske ska ta täcket och kura ner mig i soffan. Ja, det gör jag nog!

Finns det något bättre än att somna till en halvdålig film i soffan?

torsdag 16 juni 2011

Lagom många knop.

Texten försvann visst från det förra inlägget? Jaja...

Har haft en perfekt första ledig dag. Inte gjort många mer knop än nödvändigt. Mamma kom förbi och hade med sig fika och nu i kväll tog jag och kidsen en cykeltur här hemma på landet. Filips feber har jag inte sett skymten av i dag - skönt!

I morgon ska han träffa en doktor och vi ska prata om hans mage. Förhoppningsvis så tar de några prover på honom också. Återstår att se.

Mamma är här och fikar.

onsdag 15 juni 2011

Sommarlov!

Nu är det äntligen här -det efterlängtade sommarlovet! Det enda som är tråkigt är att jag fick med mig en sjuk liten Filip hem. Han har feber och förhoppningsvis stannar det där.

Jag har krupit till kojs och det känns otroligt skönt att INTE behöva tänka på att ställa någon väckarklocka innan jag somnar!

Usel mamma.

Åh, bara för att jag tog hem alla regnkläder och stövlar från skola och dagis och struntade i att ta med dem i dag, det såg ju ut att bli en fin dag, så rullar världens regnmål in över stan. Hoppas att det är uppehåll i Irsta, eller att barnen får vara inne i dag. Nu känner jag mig som en usel mamma...

tisdag 14 juni 2011

Skolavslutning.

Nu packar vi fikakorgen och åker iväg på Williams allra första skolavslutning!
Barnen går i morgon också, men då vill fröknarna mysa lite extra med barnen, så därför är det avslutning för oss föräldrar redan i kväll.

måndag 13 juni 2011

Halta Lotta.

Har precis haltat mig ett varv runt spåret och hela vägen tänkte jag: "det här är bättre än att inte gå alls..."
Och nu sitter jag i gräset och tittar på William som har fotbollsträning. De är så duktiga allihopa! I helgen är det dags för poolspel igen. Det har gått lite si och så i de tidigare matcherna, men det är så skönt med de här killarna - de spelar för att de tycker att det är kul. Jag kan inte minnas att någon av dem blivit sur när de förlorat någon match. Även om det så klart är väldigt roligt att vinna också!

I morgon är jag ledig och tänkte bege mig ut på betsjakt. Byggherrarna Jansson byggde nämligen ihop "mitt" bord igår och det blev precis så bra som jag hade föreställt mig.
Tack så jättemycket! 

Den rosa var inte heller så tokig!

tisdag 7 juni 2011

Det är dåligt med gissningar tycker jag...

...Så ni kan få suga på karamellen tills i morgon bitti så ska ni få svaret på gåtan då! :-)

Dagens gåta.

Det är ingen risk att vi fryser här på jobbet.

Just nu visar termometern inne på jobbet 30 grader och det är bara början på sommaren... Men jag biter ihop och haltar (fråga mig inte vad jag gjort för det har jag inte en susning om, kanske en nerv i kläm? Ont gör det i alla fall) mig igenom dagen, snart semester!

måndag 6 juni 2011

Dagens sallad.

Avokadosallad



Ingredienser

1 paket tärnat bacon
4 st avokaodo
3 msk rostad lök
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 gram körsbärstomater
80 gram machesallad
1 st romansallad

Senapssås
2 dl lätt creme fraiche
2 msk dijonsenap
1 msk honung
0,5 tsk salt

Instruktioner

1. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Skala, kärna ur och skär avokadon i stora tärningar.

2. Blanda den rostade läken med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda dressingen med avokadon och vänd ner bacon, tomater och sallad.

3. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen och servera den tillsammans med salladen och en nybakt baguette. (Det gick fin fint utan brödet också)

Receptet är skapat av: Lotta

lördag 4 juni 2011

Jobbar på brännan.

Det enda vettiga jag har gjort i dag är att jag klippt gräset och tvättat ett par maskiner tvätt (det spelar ingen roll hur mycket och ofta man tvättar, det tar aldrig slut)och det känns helt okej ändå! Filip är med pappa på jobbet, William och Sofia leker i tältet och jag sitter i stolen och jobbar på brännan. Helt okej enligt mig!

fredag 3 juni 2011

Nedräkningen har börjat.

Nio. Det är antalet arbetsdagar jag har kvar att avverka innan jag tar sommarledigt. Det ska bli grymt skönt att inte behöva ställa någon väckarklocka och att bara ta dagen som den kommer! Det blir simskola till en början och sedan får vi se vad den här sommaren har att erbjuda oss.

Nio arbetspass. Nedräkningen har börjat.