lördag 30 april 2011

fredag 29 april 2011

Vattkoppor.

Är det inte det ena, så är det det andra.

Den här gången är det vattkoppor. Vad kan man säga? Jag är glad att Filip inte är sjuk, fast att han är sjuk. Han är prickig och smittas, men han är i alla fall glad och pigg! Jag hoppas att det håller i sig.

Vi städar, tvättar, bakar, putsar, fejar och går på bröllop i dag!

Om en liten stund ska vi hämta William och Marcus på skolan och transportera dem vidare på bowlingkalas. Jag hoppas verkligen att William lägger band på sin tävlingsinstinkt, annars kan det här kalaset sluta precis hur som helst. Alla ni som känner honom vet att han är en fruktansvärt dålig förlorare! Det återstår att se vad som kommer hem framåt kvällningen, en liten solstråle eller ett stort åskmoln..

Syskonkärlek!

lördag 23 april 2011

Jag vill aldrig mer...

...se en godisbit. Eller, i alla fall inte på ett bra tag. Det har blivit lite för mycket av det goda den senaste veckan.

Nu sitter jag här hemma och funderar på om LCHF skulle vara något att testa i alla fall? Kanske inte helt strikt, men ändå dra ner på socker och kolhydrater? Ni som testat LCHF, ge mig lite input!

Tänkte i alla fall bege mig ut på en promenad i det härliga vädret så fort pappan har kommit hem. William är sjuk och inte så jättepigg på att vara hemma själv, så då får jag vänta en stund.

Jag tävlar om ett hudvårdsset!

Jag är med och tävlar om ett hudvårdsset från Bodyshop hos Sofia.


Vill du också ha chans att vinna så klicka på bilden, tävligen pågår till den 29 april!

Glad Påsk!

onsdag 20 april 2011

Crescent narre


Jag, eller rättare sagt vi, skulle vilja köpa en Crescent narre till William. De verkar gå åt som smör på blocket, så jag försöker titta så ofta jag kan.
Vet du någon som ska sälja en narre så har du en köpare här!


tisdag 19 april 2011

Får får lamm.

Sova hela natten.

I natt är första natten på länge (kanske sedan 9 juli -09) som jag inte har behövt gå upp och göra välling! Filip har nämligen sovit hela natten i natt! Då kan man ju tycka att jag borde vara utvilad, men det är jag tyvärr inte. Men ge mig några fler såna här nätter så ska det nog ordna upp sig med det med.

I dag har jag planer på att besöka Vallby Friluftsmuseum med barnen. Och så behöver jag fylla upp kyl och skafferi..
Och påskris! -Det måste vi också ut och fixa!

måndag 18 april 2011

Sinova Forte

Jag har blivit så frutansvärt förkyld under helgen att jag knappt har kunnat andas. Så på vägen till jobbet i morse så stannade jag till på apoteket för jag tänkte köpa på mig lite "bra att ha" grejer när man är förkyld, bland annat en nässpray. Men jag är ju inte direkt täppt i näsan, utan har som ett tryck över näsryggen och ut i bihålorna, så jag blev rekomenderad att prova Sinova Forte istället. Det är tabletter som man får ta tre gånger per dag. Jag tog en när jag kom till jobbet och sakta men säkert så började tycket försvinna. 
Att jag inte har vetat att dessa tabletter funnits tidigare?

lördag 16 april 2011

Lökringar.

Vi käkade hamburgare i kväll och för första gången i mitt liv så provade jag att göra lökringar. De blev riktigt goda och här är receptet för den som vill prova själv:

½ l olja
2 stora lökar, skurna i ringar

Frityrsmet
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
½ dl maizena
1 tsk salt
2½-3 dl kallt vatten

Gör så här:
Blanda  alla torra ingredienser och vispa in kallt vatten till sist.
Degen ska vara ganska tunn och något bubblande.
Lägg i lökringarna i degen och stek de i omgångar i varm olja tills de är knapriga och gyllenbruna.


Helg jobb.

Jag gillar inte att jobba helger egentligen, i alla fall inte så ofta som jag gör. Men det är bara att bita i det sura äpplet och vara glad att jag har ett jobb att gå till.

Men jag har kommit på att det faktiskt är ganska skönt att jobba själv ändå. Jag får göra på "mitt sätt" utan att någon ska tycka annorlunda. Jag får göra saker i den ordning jag tycker passar mig. Jag får göra som jag vill helt enkelt (ja, inom ramarna vill säga..) och det är ju helt okej.

Hektiskt är det (vilket kanske inte är helt konstigt, vi har minst lika mycket att göra på helgen, men på 1 man (i det här fallet, kvinna), istället för 3.) och på söndag kvällen somnar jag garanterat ovaggat.
Men jag försöker ändå se fördelarna med det hela!

fredag 15 april 2011

Fredagsmys.

Pappan jobbar fortfarande, så vi reder oss själva här hemma. Har käkat tacos (undrar hur många familjer som äter tacos en fredag egentligen?!) och nu är William ute och leker med grannarna. Jag och Filip sitter i soffan och mumsar på skruvar. Tror inte att det dröjer länge innan han lägger sig ner och slår ihop sina blå, han är trött i dag. Men det får man väl vara när det är fredag?
Tänkte skriva att det skulle bli en tidig kväll för mig med eftersom jag ska jobba i helgen. Men jag vet hur det brukar bli med det - jag ska bara...

Den nya djurtransporten.

Fotot har jag knyckt av grannen! :-)

Det har köpts in en ny djurtransport här på gården. Det firades i går med grill och öl i kvällssolen. 
Mycket trevligt var det, vi borde "fira" oftare!

tisdag 12 april 2011

Kärcher fönstertvätt.

I dag införskaffade jag mig den där fönstertvätten som jag har tjatat om. Hade tänkt att jag skulle skriva en lång och fyndig recension om den, men jag tänker inte göra det. Jag säger bara så här; KÖP DEN! Den är värd varenda krona! Alla fönster på nedervåningen är klara och i morgon tar jag de där uppe. Vilken toppen maskin!

Mitt betyg blir: E E E E E

måndag 11 april 2011

Rädda Lasses Liv! Help save Lasse!

Hej.

Jag vill tipsa dig om den här namninsamlingen.

-----
Vem Ansvarar För Lasses Liv? Who is responsible for Lasses Life?
-----

Skriv under och läs mer på adressen:
http://www.namninsamling.com/PappaLasse

Nu åker skylten ner.

söndag 10 april 2011

Grillen har fått komma fram!

I går åkte grillen fram ur garaget och nu dröjer det många månader innan den åker in igen. Igår låg det kött på den och till lunch i dag blev det korv och hamburgare.

Grillat ÄR godast!

fredag 8 april 2011

Godare än wienerbröd!

När tanterna på jobbet säger att jag bakar bullar som är godare än wienerbröd, då får man vara nöjd och sträcka på sig!

torsdag 7 april 2011

Lilla tussilago, lilla tussilull...

Nu när jag skulle åka och hämta barnen från dagis och skola fick jag syn på ett säkert vårtecken - tussilago i dikeskanten! Det är de första jag ser för i år, härligt!

I övrigt blåser det storm utanför fönstret, tur att det är någorlunda varmt i alla fall, annars hade man väl frusit ihjäl vid det här laget skulle jag tro. Och apropå fönster, igen, så googlade jag maskinen igår, det verkade som att folk som provat den tyckte att den var så bra, om inte till och med bättre, som de ger sken av i reklamen. Så, en tripp till Bauhaus i helgen kanske?!

onsdag 6 april 2011

Inte då.

Nä, inte blev jag rik på lotten, så det var bara att ställa klockan i går kväll och vackert kliva upp i morse när den ringde... Bättre lycka nästa gång kanske?

Men faktum kvarstår - det finns fortfarande hushållssysslor att utföra. En gigantisk tvätthög som ska vikas in, till exempel... Det kan vara bland det tråkigaste. Och tvätta fönster! Nu kan jag snart inte ignorera hur skitiga de faktiskt är, jag kan ana att solen skiner där ute, men helt säker kan jag inte vara... Då kanske ni förstår hur illa det är?

Apropå det så såg jag att det finns en "fönstertvättamaskin" från Kärcher nu. Ska googla och se om det är något att ha, är det det så köper jag en bums! Såg himla smidigt ut på TV i alla fall.

tisdag 5 april 2011

Hemmafru? Ja, tack!

Då var man ledig igen då. Eller ja, i alla fall från jobbet. I dag har jag hittills hunnit med att skjutsa William till skolan, storhandlat, tvättat och bakat. Snart är det dags för lunch och sedan hämta hem William igen. Funderar på om vi ska åka till Plantagen och köpa lite vårblommor att plantera i krukan på trappen, för visst är det väl vår nu?

Kom på att jag ju köpte en trisslott för någon dag sedan som ligger i plånboken. Ska ta och skrapa den och se om man kanske kunde få bli hemmafru?!

söndag 3 april 2011

Familjen


Hela familjen, efter att 3/4 av den spenderat dagen i backen!

Regnet det bara öser ner...

Vi valde verkligen rätt dag att knäppa på oss slalompjäxorna, för sedan dess är det ända jag har sett gråa moln och regn. Vi passade på att köpa ett nytt regnställ till William när vi stannade på kupolen i Borlänge för att äta lunch.
Jag hoppas verkligen att jag kan tvätta och hänga undan alla vinterkläder nu!
-Våren, du är mer än välkommen nu!

Snart är vi hemma igen och det ska bli skönt. Det är som man säger; borta bra, men hemma bäst!

lördag 2 april 2011

April, april!

Härligt att vi har bläddrat över till April i almanackan, en månad närmare sommarn!

Veckan som gått har varit precis så toppen som jag gissade att den skulle bli! Vi har åkt skidor, badat på äventyrsbad, bowlat och bara varit. Synd bara att vi inte kunde vara lediga hela veckan, det får bli nästa år! Tack alla som varit med, för ett trevligt brejk i vardagen!