söndag 30 maj 2010

Tillbaka till verkligheten.

En vecka gick fort. Sjukt fort! Nu är vi hemma på landet igen efter en helt fantastisk vecka på Kreta. Vädret har varit en blandad historia med lite mulet, lite regn, lite blåst och en del sol. En salig blandning med andra ord - men helt perfekt ändå, inte för varmt och inte för kallt!

I nästa inlägg tänkte jag lägga upp lite bilder, men först ska jag fortsätta att beta av tvättberget vi fick med oss hem - tillbaka till verkligheten med andra ord.


E L L I N O R

fredag 21 maj 2010

Goodbye Sweden - hello Crete!

Precis som vanligt så håller jag på att packa allt i sista sekund. Tror dock att jag fått med mig det nödvändigaste och skulle jag ha glömt något så är det ju inte en öde ö vi landar på. Nu ska väskorna stängas igen och bäras ut till bilen innan vi sover en liten stund. Vi hörs om en vecka, såvida inte vulkanen på Island skulle få för sig att pusta ut lite mer aska över Europa.
[släkt och vänner, det är nu ni ska hålla tummarna för att den gör det, bara vi kommer i väg i morgon bitti, så vi får en extra vecka i värmen! ;-)]


E L L I N O R

tisdag 18 maj 2010

Testad och godkänd.

Vi lyxade till det med en varsin glass i dag och jag testade B&J's nya. Helt okej, men inget speciellt, jag tycker absolut inte att den är så god att jag betalar 27:- för att äta den igen. Nä, nästa gång testar jag nog soleros nya, eller håller mig till den gamla hederliga magnum mandel!

måndag 17 maj 2010

95 grader.

Tidigt i morse, eller kanske ska säga natt, blev siste "man" i huset dålig. Nästan vad jag hade hoppats på. Bättre att få skiten nu och klara av den innan vi åker, än hinna iväg och bli dålig på semestern, det hade inte varit nån höjdare.

Klorinflaskan står framme, handspriten likaså och tvättmaskinen är inställd på 95 grader!

I dag skiner solen igen. Jag får passa på att "smita ut" i trädgården när de övriga sover..


E L L I N O R

söndag 16 maj 2010

Vad är detta?

Jag hade ju beställt sol till idag. Var har den tagit vägen? Inte är den här i alla fall, så nån annan måste ha fått min leverans.


E L L I N O R

lördag 15 maj 2010

Sommar!

I dag har vi haft finast och varmaste dagen på hela året och vad har Ellinor gjort? Jo - legat inne i sängen, under duntäcket med magsjuka, eller något liknande.. Magont har jag iaf haft. Är det inte typiskt?! Hoppas att det blir lika fint väder i morgon, så jag kan få njuta lite av värmen jag med. Känner mig ju tusen gånger piggare nu än tidigare i dag i alla fall. Mina ben kan behöva lite sol på sig. Om inte annat för att grekerna inte ska tro att jag är ett vandrande lik..

Så nu håller jag en tumme, eller för all del, båda, att jag är pigg och "fräsch" i morgon!


E L L I N O R

söndag 9 maj 2010

Kalajs

I dag har det kalajsats hela dan' här hemma på landet. Vi firade nämligen att lillebror fyllt år! Tanken från början var att vi skulle ha det hela här för att vi tillsammans skulle titta på betessläppet, men eftersom "fångarna" släpptes lösa redan i går så blev det ju inte så. Men kalas kan man ju ha ändå!

En annan rolig sak som skett i dag är att vi äntligen bokat biljetterna till semestern, så om mindre än två veckor sitter vi kanske på den här trevliga terrassen och äter frukost, i stället för här hemma vid köksbordet och det är ju inte helt fel!

♥ E L L I N O R

lördag 8 maj 2010

I dag är det dags.

Efter många om och men, datumflyttningar hit och dit, så är det i dag dags för betessläpp här på Gäddeholm!

Grillen står framme och korven är upptagen ur frysen. Fint väder är det också. Jag är redo!

E L L I N O R

torsdag 6 maj 2010

Cancelled.

I dag fick jag åka och hämta hem en lite krasslig kille från dagis. Hosta, halsont och en aning feber. Det är alltid tråkigt när barnen är krassliga, men lite extra trist just i dag när vi hade planerat för att åka på picknick. Det var bara att ringa och avboka det hela för våran del i dag.
Istället är vi hemma nu och skrotar runt och matsäcken fick bli dagens mellis hemma.


E L L I N O R

onsdag 5 maj 2010

Trevligt sällskap.

Annelie och Lova har varit här och hängt med oss på eftermiddagen. De åkte för en liten stund sedan bara. Nu ska ungar i säng och bulldegen bakas ut. I morgon är det picknick inplanerat efter dagis!

E L L I N O R

Jodå, visst kom det lite regn igår..

Jodå, visst kom det lite regn igår, men alldeles för sent. I dag strålar solen igen och gräsmattan växer som ogräs, fortsätter det så här så får nog gräsklipparen göra premiär för säsongen lagom till helgen.

Har massor av saker att ordna med inne, men jag har ingen lust att gå in, så jag sitter nog kvar i solen och bläddrar i VLT ett tag till!

tisdag 4 maj 2010

Regn? - Ja, tack. I alla fall i dag!

Det har varit fint väder hela dan i dag, men nu ser det ut som att det börjar dra ihop sig till regn. Det här får jag kanske inte säga egentligen, men det skulle på sätt och vis vara skönt om himlen öppnade sig och regnet vräkte ner, för då kommer nämligen Igge hem tidigare från jobbet. Jag vet ju att det går i perioder med hans jobb och just nu är vi inne i en period när vi knappt hinner heja på varandra känns det som. Natten till igår åkte han iväg vid 1 tiden. Vid 2 startade larmet på min bil.. Då var jag inte så kaxig kan jag säga och det tog ett tag innan jag kunde slappna av och somna om igen. Jag vet fortfarande inte vad det var som löste ut det, men det känns lite olustigt. Och även fast jag vet (även om han aldrig skulle erkänna det själv) att Igge är mer lättskrämd än mig, så hade det varit skönt att haft honom hemma då. Så, lite regn skulle kanske inte vara helt fel ändå! ;-)

lördag 1 maj 2010

Första maj

Tänk att det redan är första maj! Nu måste det väl officiellt vara vår? Även fast vädergubbarna envisas med att tala om att det kan komma mera snö? Nej tack. Nu får det vara bra.

Valborg "firades" i lugnets tecken hemma på landet. Det grillades och alldeles för sent så åkte vi i väg för att titta på majbrasa. Det brann visserligen fortfarande och vi kom alldeles lagom till alla fina fyrverkerier. Så det gjorde nog inte så mycket att vi missade själva tändningen.

I dag blir det nog inte så jättemånga handtag gjorda här hemma känner jag. Det vanliga plocket bara.

I morgon däremot är det dop som står på schemat. Det ska bli trevligt!


E L L I N O R