torsdag 29 april 2010

Ischias.

I ungefär en månads tid har jag haft ont i ryggen. Vissa dagar mer och vissa dagar mindre. Jag har provat allt jag kan prova själv hemma, men inget hjälper nämnvärt. I går hade jag så ont, att bara att ta sig ner för trappan här hemma var en pärs, för att inte tala om hur lång tid det tog för mig att ta mig in i duschen. Så i morse ringde jag till familjeläkaren och bokade en tid. Väl där så konstaterade hon att jag är väldigt asymmetrisk och att det är en del i varför jag har ont i ryggen, eftersom jag stödjer och belastar den ena sidan av kroppen mer. Men eftersom smärtan strålar ner även i benen så sa hon att det verkar som att jag har fått en släng av Ischias också.
Härligt, det är gamla tanter, gravida... ...och så jag då.


E L L I N O R

tisdag 27 april 2010

Björnöspåret.

Vilket väder, helt underbart! Har precis klarat av en runda i Björnöspåret, skönt, men jag hade nog lite för mycket kläder på mig!

måndag 26 april 2010

Prao och söndagsmiddag.

Nu mina vänner ska ni höra vad jag gjorde i går. Jag var på prao. Eftersom jag bor på en stor mjölkgård, så tycker jag att det kunde vara kul att få vara med en dag i lagårn' och prova på och se vad de verkligen gör där. När jag kom dit var J i full färd med att mjölka alla kor, så det var bara att kliva ner i gropen på en gång. Vi mjölkade och mjölkade och mjölkade...
Så nästa gång du häller upp ett glas ekologisk mjölk från Arla, så kan det vara jag som har mjölkat den :-)
Vi tog lite lunch när mjölkningen var klar. Sen var det bara att köra på ett tag till. Alla kor och kalvar ska ju ha mat och rent också!
Det var faktiskt riktigt kul att få vara med en dag. Det är ett tungt jobb, tyngre än man kanske kan tro. Jag måste faktiskt erkänna att jag var rätt mör i kroppen i går kväll.

Hade lovat Annelie att vi skulle ta milen på Björnö framåt kvällningen, men jag var så trött i kroppen, så det blev ingen mil, utan vi nöjde oss med 5 km.
Under tiden vi promenerade skickade vi karlar och ungar till affärn för att handla och sen åka hem och börja med kvällsmat.
Snacka om att vi blev förvånade när vi kom hem och grillen stod klar för att börja grillas på! Jag hade nästan räknat med att bli skickad till Irsta för att köpa pizza. Men icke. De hade handlat både det ena och det andra goda att både grilla och ha till. Till och med efterrätt hade de tänkt på, men vi blev alla så mätta att ingen orkade med den...
Tack snälla darling och Robert för en supergod middag, det kan vi väl göra till en söndagstradition?! -Inte? Nähä...


E L L I N O R

fredag 23 april 2010

Nån som har ett ledigt jobb i bakfickan...?

I går förmiddag när jag slog upp VLT fick jag en smärre "chock". Där kunde man nämligen läsa att kommunen har valt att inte förlänga kontraktet med det företag jag jobbar på. Känslan att det har gått åt det hållet har funnits länge, så jag är inte särskillt förvånad egentligen. Men, jag tycker inte att det är okej att jag ska behöva läsa om det i VLT innan jag blivit informerad av arbetsgivaren! Men det är som det är. Nästa vecka är vi kallade till möte om det hela i alla fall.

I dag strålar solen igen, lovely. Tror faktiskt att jag drar fram grillen till i kväll om det fortsätter att vara uppehåll!

♥ E L L I N O R

onsdag 21 april 2010

Aprilväder.

När jag lämnat William på dagis i morse åkte jag ut till Björnön och mötte upp Annelie. Vi placerade våra små i vagnarna och så gick vi ett par varv. Det är mycket trevligare att vara ute och gå när man har sällskap. Vi hann precis gå färdigt innan det började snöa. Men va?! Snö, igen?! Tycker att det räcker med den snön vi redan haft. Men, är det april så är det ju.

Lunchade ihop innan det blev dags att åka till dagis igen. Fick med mig två barn hem i dag, som än så länge (peppar, peppar) inte har varit osams!

Eftersom det fortfarande är busväder ute så har jag lovat att de ska få titta på film, så jag lär gå ner och koppla in playstationet som legat uppepå hörnskåpet ett tag (så kan det gå när man inte sköter sig....), det är ju nämligen det vi använder även för filmtittande.


E L L I N O R

tisdag 20 april 2010

Nöjd.

I dag fick vi hem brevet från kommunen som vi väntat med spänning på ett tag. Nämligen det som talar om vilken förskoleklass William hamnar i till hösten. Jag är nöjd. Jättenöjd!


E L L I N O R

måndag 19 april 2010

Jodå, jag lever.

Orken, lusten och tiden har helt enkelt inte funnits att lägga på bloggen. Men nu ska jag göra ett försök igen, tänkte jag!

Försöker få till layouten som jag vill ha det, men det vill sig inte, så jag lägger ner det för i dag. Ska snart packa in ungarna i bilen och åka i väg på några ärenden.