lördag 31 oktober 2009

Somliga går med trasiga skor...

...andra med trasiga byxor..

Hade en mycket trevlig kväll igår. Nu är jag mer taggad än någonsin till After Worken som vi ska på senare den här månaden!

Vi körde igång med lite mat hemma hos Annika för att sedan bege oss ner till Strike för en timmes bowling. Jag är kass - spelar hellre än bra. Trots det så tror jag att jag kom 2:a i vårat gäng.

Tog oss vidare till Harrys där champagnen flödade, valde jag fel kväll att köra kanske? Njae.. Säger som nån sa i går; jag har för dåligt ställt för att tycka att champagne är gott. :-)

I dag är halva familjen i Färna för att ordna med extralysen på Forden och jag klurar fortfarande på vad jag ska roa mig med i dag. En sak är i alla fall säker och det är att jag ska ta itu med tvätten innan jag gör något annat!

fredag 30 oktober 2009

Manligt besök.

Det blev en natt from hell i natt också, men jag är ändå förvånansvärt pigg om jag får säga det själv. Båda killarna är snoriga och hostiga. Igen. Tar bacillerna aldrig en avstickare till nån annan? Är det bara hos oss de trivs?

Jaja, det är bara att gilla läget och hålla sig hemma i dag med. Har nyss haft besök här hemma. Mattias ringde och sa åt mig att sätta på kaffe eftersom han var i krokarna och behövde slå ihjäl lite tid. Det är alltid trevligt med besök, spontana sådana sker allt för sällan!

I kväll är det bowling med ett gäng från Samtrafik som står på schemat. Det ska bli trevligt! Letar som en tok efter nå' byxor att ha på mig.. Och det är lättare sagt än gjort vill jag lova, även fast I påpekar att jag faktiskt har ett helt gäng som ligger i lådorna. Jo, det har jag. Meeeeen, det var för ungefär 15 kg sedan som jag fick på mig dem.

Så under tiden jag klurar ut what to wear, så får det bli ett varv med dammsugaren här hemma!

torsdag 29 oktober 2009

0188432200

Detta är ett telefonnummer som jag har in min lista över missade samtal. Det ringer så mycket konstigt folk (läs försäljare) till mig nu för tiden att jag inte ens bryr mig om att svara när det är ett nummer som jag inte känner igen. Men jag fick ändå för mig att jag skulle googla några av de missade samtalen (för som ni borde veta vid det här laget, så är jag ju ganska nyfiken ändå, även om jag inte vill prata med en massa försäljare..) och vad visar sig om det här nr:et då?

Jo, nämligen att det verkar vara ett sån't här "lurendrejarnummer" som man absolut inte ska ringa upp. Om man inte har en massa pengar liggandes som man inte vet vad man ska använda dem till, vill säga.

onsdag 28 oktober 2009

Very Important Person.

Det blev inget gjort i dag heller. Storbus är lite halvkrasslig, så vi har stannat inne hela dagen och "bara varit". Det kan vara skönt med såna dagar ibland, men nu har vi haft det hela veckan känns det som.

I morrn kväll ska jag i alla fall i väg till Skultuna med mamma på nån' VIP (?) kväll. Det skulle vara bra priser, så vi får se om jag lyckas fynda något.

Nu duschen och sen hopp ner i säng!
Natti natt.

tisdag 27 oktober 2009

Höstlov.

I dag är det andra dagen på höstlovet och vad har vi gjort? Ingenting, tråkigt nog. Jag har ont i min rygg, men det känns som att det är på bättringsvägen nu. Hade tänkt att jag skulle hitta på något roligt med William i morgon, men allt beror förstårs på hur ryggen "mår". Vad vet jag inte riktigt än, men jag ska nog klura ut något..

söndag 25 oktober 2009

Sköna helg.

Svisch sa det så var även denna helgen förbi. Vi har ju i dag kvar iofs, men ändå.

I fredags hade vi hela gänget här på "pajknytis". Vi åt och åt och åt. Att inte magen sprack är nästan ett under. Gott var det och trevligt hade vi i alla fall!

I går packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Eskilstuna vattenpalats. Hade med oss Mattias och Wilma också. En heldag på badet skulle det bli. För vissa visade det sig när vi kom fram. Jag hade inga ombyteskläder med mig, eftersom jag inte skulle bada, utan bara följa med in och titta på de andra. Filip är jättetorr i huden och jag tror inte att det är nån höjdare att låta honom bada i klorvatten då.
Och då var det stopp. Inget ombyte = inget inträde på badet. Striktare klädregler än på krogen minsann. Så jag och Filip gick några varv på stan och fönstershoppade istället tills de andra badat färdigt. Det gick ju det med, men det var inte vad vi hade planerat. Åt en sen lunch/tidig middag på Tuna Park innan vi begav oss hemåt igen.

I dag har vi inte hunnit med så mycket än. Jag och William har krattat ihop alla löv på gården och nu är han och grannens dotter ute och hoppar i högen. Mysigt!

fredag 23 oktober 2009

Fredagsmys.

"Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyyys!"

Det var meningen att jag skulle ha gått till tandläkaren i dag, men i morse ringde de och sa att tandhygienisten blivit sjuk, så det blev inget. Det passade mig ganska bra ändå att få det uppskjutet, för nu har jag ju haft mer tid till att greja i ordning här hemma innan alla kompadres kommer i kväll!

torsdag 22 oktober 2009

Det är så kul att pyssla och dona!

I går var vi ju som sagt var hem till Nettan och pysslade. Jag hade köpt med mig kuddfodral som jag gjorde tryck på. Skitlätt och jättekul. Ska nog göra ett gäng till, fast med andra typer av tryck.
Tog en paus från pysslandet och åkte för att tacka av en arbetskamrat som gått i pension. Filip fick present, även han! En jättefin "fylla i bok", tusen tack!
Väl hemma igen fortsatte jag mitt målande. Det stora projektet fick sig en sista omgång (tror och hoppas jag) med färg och krukorna till Williams rum blev klara. Stolen till Filip gjorde jag klart i morse och nu har jag precis sytt en "ljuspåse"
Det är kul att pyssla!

I morgon kväll blir vi ett helt gäng med vänner som ska ses hemma hos oss. Det blir knytis med tema paj! Det ska bli trevligt, det var länge sedan vi sågs allihopa samtidigt.

tisdag 20 oktober 2009

Jag letar och letar...

....efter s k "rubons" på nätet. Visst hittar jag en del. Eller nä, jag hittar massor. Men inget som passar, eller faller mig i smaken. Skulle helst vilja ha med något fint ordspråk eller så på, men det verkar nästan omöjligt att få tag i... Jaja.. Jakten får fortsätta en liten stund till, sen är det sängen som gäller!

Today.

Ska göra en likadan stol till Filip, men den ska bli vit och antikgrön hade jag tänkt.

Ett varv i spåret och en runda på stan har det blivit idag. Inhandlade en del pyssel till i morgon, då jag ska hem till Nettan och pyssla, vantar till William och åkpåse till Filip. Nu ska det rullas köttbullar. Hej och hå!

måndag 19 oktober 2009

God morgon.

I natt har jag verkligen sovit illa! Jag är så trött, så trött.. Men kommer man bara upp och får sätta igång så är det lugnt. Ska snart göra i ordning frukost till stora killen och klä på den lilla. I dag är det premiär för Filip på öppna förskolan.

söndag 18 oktober 2009

Målarstuga.

Den här helgen har gått åt till att måla här hemma. Jag har målat både krukor och möbler. Det blir så fint, så fint! -Återkommer med bilder när det är klart!

På onsdag ska jag och Annelie åka hem till Nettan och pyssla lite. Var till IKEA i dag och handlade några grejer till dess. På tisdag ska Panduro besökas så att jag kan införskaffa resten av det jag behöver.

Here it is!



lördag 17 oktober 2009

Fortsättningen.

I dag såg jag fortsättningen på parodin om Svenska Hollywoodfruar. Har försökt hitta den på nätet, men icke. Det är så jäkla kul, så fort jag hittar den kommer jag att länka så att ni också får se om ni missade kvällens avsnitt av Robins!

Hemma mys.

I dag hade jag tänkt att jag skulle kratta en del löv här hemma. Men när jag såg att det var minst lika gråmulet i dag som i går så ångrade jag mig. Jag stannar inne i stället och plockar och donar lite. De två stora grabbarna är i väg till Färna och hämtar hem ett "pyssel" till mig. Det ska bli kul att greja med det!

Nähä, om man skulle sätta lite fart innan familjen blir fulltalig här hemma!

fredag 16 oktober 2009

Svenska Hollywoodfruar - parodin.

Okej, det här är blir sista inlägget för i dag, nu måtte jag väl ha kompenserat för att jag inte bloggat på ett par dar! :-)



Hela familjen!


PS3.

Jag tror att I är förlåten för att han körde över bilarna i morse... Han har nämligen gottgjort det genom att låta ett PS3 flytta in hemma hos oss. Nu vet jag vart jag kommer att ha de två stora killarna de närmsta veckorna iaf. Vi sa till W att om det är fint väder i morgon så ska vi vara ute och greja i trädgården, men om det regnar så får han vara inne och testa det nya spelet. Så nu önskar han väl snöstorm, regnoväder och snålblåst för morgondagen skulle jag tro.

Nämen, titta här;



Dolt nr

För bara ett par minuter sedan ringde det någon till mig på dolt nr. Telefonen "muppade" sig, så det gick inte att svara. Blir så irriterad. Jag är ju en nyfiken människa och nu sitter jag här och undrar vem det var som ville mig något..

Bilhimlen.

Kaos.

Det var vad det var här hemma för en liten stund sedan. Grannens barn hade tydligen lånat W's leksaksbilar och istället för att lämna dem i sandlådan igen så låg de på grusgården. Detta missade I när han kom hem för att äta frukost. Summan av kardemumman blev alltså att han körde över dem. Och helvetet bröt loss. Skrik, panik och kaos kan man minst sagt säg att det var, trots att jag lovade dyrt och heligt att jag skulle köpa två nya bilar. Jaja, nu är det i alla fall lugnt här hemma för stunden. Återstår bara att se hur många minuter det tar innan mister W kommer på igen varför han var så himla arg.

Bäst att passa på att njuta av lugnet så länge det varar.

tisdag 13 oktober 2009

Gäddeholm.

Det första huset i den nya stadsdelen börjar ta form! Lite knepigt känns det att det för bara ett litet tag sedan var en skog just där och nu är det asfalterade, namnsatta vägar med gatubelysning. Men det blir nog ett himla fint område när det blir klart, även om jag inte är förtjust i husmodellerna. Vilken tur att det inte är jag som ska bo i dem! ;-)

måndag 12 oktober 2009

söndag 11 oktober 2009

Du ser ut som Björne!

Igge undrar: Har du pyjamasen på dig?
Och får till svar: Jag har gått i "soffkostym" hela dan!

Jaha... Du ser ut som Björne!

lördag 10 oktober 2009

1177

Då var snart den här dagen gjord också då. Tiden har gått fort i dag må jag säga, men än är inte det roliga slut.

I kväll ska vi nämligen på kalas hos grannen då deras son fyller 7 år i morgon, så det blir kalasande hela kvällen skulle jag tro! Ska bara stanna på apoteket på vägen hem (ibland undrar jag om jag är deras största kund?!) och köpa med mig en kompress hem.

Filip är så röd under halsen eftersom det blir så tätt med hans gulliga, mulliga babyhull. Nu har det t om börjat vätska, så jag tyckte att det var lika bra att ringa till sjukvårdsupplysningen, eller 1177 som det heter nu för tiden och rådfråga dem. Jag fick prata med en jättetrevlig sjuksköterska som talade om hur vi skulle bete oss för att få det bra så fort som möjligt.
Tvätta med olja, lufttorka och sedan smörja med fet salva var det bästa man kunde göra. För att undvika så mycket hud mot hud så tänker jag sätta på en kompress också. Så så får det bli.

Jag undrar...

....om jag sitter här och fortfarande har kudden i ansiktet? Njae... Tror inte det, men det kändes nästan så när jag åkte hemifrån i morse. Och kallt var det också. Även om jag är uppe tidigt på morgonen, så är jag inte van att kliva utanför dörren så tidigt som jag gjorde i morse. Men jag ska inte klaga, jag har det mysigt här!

fredag 9 oktober 2009

Fredag hela dagen lång.

Har varit och hälsat på en gammal jobbarkompis på hennes nya jobb i dag. Tyvärr så hade de så mycket att göra att vi inte hann pratas vid så mycket, men nu har hon i alla fall fått se hur Filip ser ut. Vi bestämde att vi skulle ses någon dag då hon är ledig istället.

På vägen hem blev det ett stopp på mormors jobb också för att säga hej när vi ändå var i krokarna.

Nu ska det bakas/lagas paj här hemma och sedan blir det fredagsmys och IDOL för hela slanten. Det ska bli spännande att se vilken låt Camilla väljer att slakta i dag?

I'm a punkrocker, yes I am!

torsdag 8 oktober 2009

Bara torsdag.

I morse när jag vaknade (läs i natt, för kl 04.30 är det fortfarande natt för mig...) så var jag helt övertygad om att det var fredag i dag. Under de där minuterna det tog för mig att inse att det bara är torsdag så hann jag med att tycka att det skulle bli så skönt att kunna somna om och inte behöva vakna till nån väckarklocka i dag. Tji fick jag. En stund senare ringde klockan och det var bara att stiga upp. Okej, jag drog mig in i det längsta och Filip fick åka till dagis med pyjamasen på under fleecestället. Men upp var vi i alla fall tvugna att gå.

Nu tänkte jag försöka vila en liten stund. Insåg att jag måste åka in till apoteket och hämta ut en kartong med mat till Filip i dag, så det ska jag göra lite senare. Ska passa på att handla lite också så jag kan baka ett gäng bullar på eftermiddagen.

tisdag 6 oktober 2009

Cicci har gjort det igen....

....hon har glömt bort att det är säsongsstart av Desperate Housewives i kväll! Hur är det möjligt??? Jag har i alla fall koll på det, kommer att sitta bänkad under filten och med ett glas kall pepsi max och bara njuuuuta av att det är tillbaka igen! Finns det någon bättre serie än DH? Inte enligt mig i alla fall!

Typiskt!

När man redan är lite sen på morgonen så hamnar man bakom en sån här bromsklos som tar upp hela vägen och dessutom kör i 30 km/h. Är det inte typiskt?

måndag 5 oktober 2009

Han har gjort det igen, dock inte lika bra som första!



Samtal med vågen.

I morse talade min våg till mig. Det var inga goda nyheter den kom med, snarare så att den sa åt mig att ta i med hårdhandskarna nu om det ska hända något.. Jäkla skitvåg.

Så i dag har jag gått långpromenad med pappa i det fina höstvädret och i morgon blir det en runda på Björnö igen.


Nu ska jag göra lite nytta här hemma innan det är dags att åka och hämta hem min stora prins från dagis.

söndag 4 oktober 2009

lördag 3 oktober 2009

Camilla Håkansson

I torsdagens Idol så tyckte jag faktiskt synd om Camilla.. Tänk att tro att man har gått vidare, köra hela glädje baletten för att sekunden senare inse att nej, det var inte jag som gick vidare. Just då tyckte jag faktiskt lite synd om henne.



Men.... Efter att ha sett hennes uppträdande i går, så kan jag inte längre tycka synd om henne. Juryn sa åt henne att inte göra samma misstag som hon gjorde med torsdagens låtval. Och vad gör hon?? Ja, just det! Slaktar även denna låten....

Camilla, Camilla... Jag önskar faktiskt att Jon hade fått hennes plats istället. Men håll ögonen öppna, snart ser vi nog Camilla i en Melodifestival nära dig!

fredag 2 oktober 2009

Familjedag.

I dag har daddy I tagit ledigt från jobbet. Vi är alltså hemma hela familjen i dag och myser. Jag bakade scones till frukost bara för att, tycker egentligen inte att det är särskilt gott.. Men med lite smör och marmelad på så slinker de ner de med.

Det är strålande sol ute i dag, så jag tänkte ta mig en skön långpromenad om ett tag. Egentligen hade jag planerat att klippa gräsmattan, men nu har I sagt att han kan göra det, så då passar jag på att gå en runda istället.

Och så borde jag åka in till Hälla och hämta ut paketet som kommit från H&M. Tydligen har jag glömt "kryssa i" att jag vill ha aviseringen på sms, för i går fick jag hem avin på papper. Det spelar ju egentligen ingen roll, men jag blev lite fundersam vad det var för kuvert jag fått innan det kopplade.
Kanske, kanske att jag köper med mig nån av Marabou's nya chokladkakor också. Gick förbi dem igår och de såg RIKTIGT goda ut!

torsdag 1 oktober 2009

Promenera mera.

Det blev en promenix på Björnö i dag med men i dag hade vi sällskap av Annelie och Lova. Trevligt!

Scheisse vad kallt det har blivit nu. Det blev verkligen höst över en natt! Dax att leta reda på vantarna nere i källaren, de hade suttit fint på mina händer i dag..

Det gäller att börja i tid.