onsdag 30 september 2009

Hemma med lasten.


Det blev både långkalsonger och en ny höstjacka inhandlat till W i dag, eftersom han inte har något av det som passar i storlek. Han har dragit i väg en del i sommar kan man säga. Var även tvungen att springa in på ICA och köpa nya nappar till F. Hade för ovanlighetens skull bara en napp med mig i dag och den blev jag tvungen att slänga.

Jag lämnade vagnen i ca 20 sekunder för att "rycka åt mig" det jag skulle ha, eftersom det var för trångt för att komma emellan med den och när jag kommer tillbaka till den (nu låter det som att den stod i andra änden av affärn, det gjorde den ju så klart inte, det handlar bara om några meter...) så står det en liten tjej och gräver i vagnen. Med F's napp i munnen! WTF! Extra plus i kanten får hon för den tjusiga "elvan" hon hade under näsan.... Den nappen blev INTE använd igen, utan hamnade i första bästa soptunna!

Dagens promenad.

I väntan på att Hälla shopping ska öppna, så jag kan köpa långkalsonger till stora killen (det är bra kallt nu!) passar det bra att ta en promenad på Björnö!

tisdag 29 september 2009

Desperata hemmafruar är tillbaka, äntligen!

Jag upptäckte precis att det är dubbelavsnitt av förra säsongens två sista avsnitt i kväll, för att friska upp minnet inför säsongsstarten som är nästa vecka.
Lovely!


Vill ha!

Om en sisådär 15-20 kg i alla fall! ;-)

Maria Montazami.

Hon är bra skön, den där Maria:
"Mitt bästa inredningstips är, om du har en man som inte vill spendera så mycket pengar på prydnadssaker, blommor och det ena med det andra; Så sa jag så här till Kamran:
Kamran, jag tänker köpa en röd kruka som passar perfekt till köksön.
Vad kostar den då säger han.
Ja... Den kostar ungefär 65 $. Max!
Och den här den kostar ju inte 65 $, den kostar... Jag tror att det var nästan 400 $.
Så då lägger jag lite pengar på kortet och sen tar jag av matpengarna och betalar resten av krukan. Så det var mitt dagliga tips!"
Eller som när hon förklarar hur ekonomin fungerar i deras familj:
"Han betalar allt. ...Toppen!"

måndag 28 september 2009

En kökshandduk behöver inte alltid vara en kökshandduk.

Det funkar bra att sy om den till en påsförvaring för "bajsblöjspåsar" också!

söndag 27 september 2009

Jag vet.

Ännu en gång har en vilt främmande människa på ica påpekat för mig att tiden med en liten går fort. Gärna med ett litet "ska du veta" på slutet. I vanliga fall brukar jag bara nicka och le, men i dag svarade jag; jag vet det, jag har en 5 åring hemma! Varpå kvinnan kläcker ur sig ett litet "ojdå" innan hon kilar vidare. Vadå ojdå?

Ettårsjubileum.

I dag är det ett år sedan vi förlovade oss.
Ettårsjubileum, med andra ord.

lördag 26 september 2009

Så kan det gå....

...om man slinter med penseln i burken med vit färg.
Ganska så fult kanske en del tycker...
Men I like!

Brödhanske i all ära, men....

I gårdagens VLT kunde man läsa på första sidan att nu är man minsann förberedd mot svininfluensan i stadshus restaurangen. De har nämligen skaffat en brödhandske som man ska använda när man skär en skiva bröd till sin lunch. På så vis skulle inte så många behöva ta i brödet och alltså minskar smittorisken. På brödet ja. Hur är det i handsken?? Och hade det inte i ärlighetens namn varit lättare om nån som jobbar i köket skivar upp brödet innan det läggs ut i restaurangen? Om man nu tror att det är brödet som är boven i dramat.

Jag bara undrar...

fredag 25 september 2009

TGIF!


Thank God It's Friday!

Och inte vilken fredag som helst. Nej det är fredagen jag tänker lämna familjen hemma och åka hem till Nettan och bara vara i några timmar. Äta god mat och snacka lite skit. Det ska bli trevligt och jag har sett fram emot det hela veckan.

Men än är det några timmar kvar, så jag hinner greja lite här hemma först. Hur det gick med bordet? ....det hade han sålt till grannen... ;-)
Nää.. Det står i källaren med första lagret färg, tänkte hinna färdigt med det i dag innan jag sticker iväg. Det blir så fint, så fint!

torsdag 24 september 2009

Halvtid.

Nu har halva dan gått redan. Förmiddagen har ägnats åt att baka bullar, så nu ligger det ett gäng och svalnar. Ska åka hem till pappa/morfar en stund sedan och tänkte ta med mig några till honom.

Ev ska jag åka och titta på ett "nytt" vardagsrumsbord som jag hittat på blocket. Tror att det skulle kunna bli riktigt fint om man bara fick ge det en liten make over.

Casa.

Eftersom många verkar ha missat butiken Casa heminredning och trädgård så kan jag tala om att den ligger på Lundy Gårdsgata 5 på Hälla.

Jag orkar inte skriva en hel vägbeskrivning dit så ni får helt enkelt kolla kartan på Eniro om ni inte vet vart det ligger. :-)

onsdag 23 september 2009

Äppelpaj med kokos.

På eftermiddagen i dag får jag besök av en gammal jobbarkompis så nu har jag slängt ihop en äppelpaj så att vi har något gott att smaska på. Provar ett nytt recept med kokos i, tyckte att det lät spännande.

Degen var i alla fall hur god som helst! ;-)

tisdag 22 september 2009

Jag är född på en Fredag.


Dagens fynd.

Ett par svarta stövlar blev inhandlade i dag. Man kan väl inte ha för många par, va?

På väg till dagis stannade jag på Casa och hittade dessa ljusstakar för en billig peng!


måndag 21 september 2009

Det är Robin Hood jag vill ha!

Uppsnappat i samtal mellan S & W på väg till dagis i morse:

W: Känner du Robin?
S: Jaa.... Det gör jag.
W: Men vaddå, vilken Robin?
S: Samma Robin som du känner så klart (S menar W's farbror).
W: Meeeeen, jag menade ju Robin Hood!

söndag 20 september 2009

She devil.

När jag måste tjata och tjata och tjata tills jag blir trött på min egen röst kan jag ibland känna att det börjar klia i pannan på mig.. Nu vet jag varför!

Snabbmat när det är som bäst!

Jag undrar om det ens tog 3 minuter från det att jag beställde tills jag hade kassen med mat i handen?

Husarrest.

Lagom till att William blev frisk så blev Filip sjuk istället. Så nu har jag setat i husarrest med sjuka barn i över en vecka.

I dag är det jag som tänker åka ut och lufta mig, vare sig familjen gillar det, eller inte. Blir nog en sväng till Plantagen för inhandling av lite höstblommor att ställa på trappan.

Men först - sen frukost.

fredag 18 september 2009

Dagens goda gärning!

Dagens goda gärning!


Jag vet inte vad det är med mig och djur som rymmer, men nåt måste det vara. Jag lyckas ofta stöta på djur som rymt från sina ägare. För det mesta är det hundar som behöver hitta hem, men i dag fick jag leda hem ett lite mer "udda" djur, nämligen en shettis som stod mitt på vägen i godan ro när jag kom körande. Så jag fick helt enkelt leda hem den till stallet som jag misstänkte att den bodde i, leta reda på tavlan jag vet brukar finnas i de flesta stall och ringa första bästa nummer jag hittade. Bingo direkt! Numret gick nämligen till stallets och tillika shettisens ägare. Hon befann sig på jobbet flera mil hemifrån, men blev glad och tacksam över att jag tagit mig tid att hjälpa hennes lilla rymling hem igen.

Det måste man väl ändå få kalla dagens goda gärning?

Lite sur är jag nog...

Tjejen som lovat att hålla skåpet till mig tills i morgon ringde i dag och talade om att hon sålt det till grannen.

Jaha... Bara att fortsätta att leta då..

Linneskåp

Innan helgen är slut kommer detta fina linneskåp att ha flyttat in i mitt vardagsrum, me like!


Bättre med håret i sopen, än att se ut som en sopa i håret!

I brist på "resultatbild" fick det bli denna. Var inte oroliga, vi behöver inte ringa Guinnies. Skulle vara för att det tog sjukt lång tid att få ut håret. MEN, då tog jag ut mycket av det själv, med bara fingrarna. Nu håller jag på och velar om jag ska passa på att färga det mörkbrunt också, vad tycker ni?

torsdag 17 september 2009

Bye, bye burr!

Just i detta nu sitter jag på "salong Hjulmakarvägen". Nu ska burret bli ett minne blott (förhoppningsvis i alla fall *ler*)!
Maria säger att det "ska" ta 3 timmar (?!), men vi ska nog greja det snabbare. Återkommer med resultat senare. Håll tummarna att vi måste ringa Guinnies och tala om att vi slagit rekord!

"Bättre och bättre dag för dag..."

Det var klent på bloggfronten i går. Hade helt enkelt inget att blogga om. Dagarna den här veckan har sett i stort sett lika dana ut..

William verkar i alla fall vara så gott som frisk nu. Han hostade lite i går, men ingen feber på ett par dagar. Skönt!

Nu ska jag forsätta med tvätten här hemma. Hörs senare!

onsdag 16 september 2009

Finns i sjön..

Att spela lite kort är lagom ansträngande när man är hemma och är sjuk.

tisdag 15 september 2009

Just som jag trodde...

...att William verkligen var på bättringsvägen så lägger han sig på soffan och somnar. På två röda ungefär. Det hör inte till vanligheterna utan är alltså ett tecken på att han inte alls är pigg. Dock har han inte haft någon feber alls på hela dan', utan mest hostat.

Om man ska se något "positivt" med att han är sjuk (nej, det är klart att det inte finns något positivt med att vara sjuk, men ni är med på vad jag menar...) så är det att jag måste hålla mig hemma om dagarna. Jag har fått så mycket gjort på städfronten de senaste dagarna. Skittråkigt när man håller på, men det är ju så mycket trevligare när det är klart sen! :-)

Nu börjar det bli dags att laga lite middag. Jag har en fläskfilé liggandes i kylen som måste ätas upp, så det får det bli. Vad står på Er meny ikväll?

Svenska hollywoodfruar.

Tittade ni på "Svenska hollywoodfruar" i går? Det gjorde jag och det var knappt så att jag visste om jag skulle skratta eller gråta åt dess "stackars" fruar. Det kan ha varit bland det sämsta programmet jag sett - alla kategorier. Men vet ni vad det hemskaste är? Det är att jag måste titta på det även nästa vecka. Sitta där i soffan under min filt och vara beredd med kudden när jag skäms å deras vägnar! :-)

måndag 14 september 2009

Dagens promenad..

..fick bli den med gräsklipparn'.

Höstshopping

Relativt pigg på dagarna och risig om kvällarna. Det är Williams status just nu. Tycker så himla synd om honom. Hoppas att detta går över snart...

Båda barnen sover och jag sitter här och tänkte klicka hem lite höstkläder åt dem. Det är nog dags att inse att sommaren är förbi och att hösten är här för att stanna..

Höst vid ringmuren i Visby. Bilden har jag lånat från google.

söndag 13 september 2009

Piggare i dag

William är mycket piggare i dag än vad han var i går, trots att han fortfarande har ont i halsen och lite feber.

I dag skulle vi ha åkt hem till Maria och Sammy och hälsat på i deras nya hus. Som tur är så står det ju kvar även nästa vecka, så vi kanske kan åka dit då istället.