tisdag 30 juni 2009

BF + 2

Och nej... Ingen bebis än.. Är den som William så borde den komma i morgon på BF + 3.
Man kan ju alltid hålla en tumme. Eller två.

måndag 29 juni 2009

Feelin' hot, hot, hot!

Jezez vad varmt det är i dag! Det blev en eftermiddag på Sundängen. Egentligen hade jag inte så mycket ork till att åka dit, men jag tycker så himla synd om William just nu. Det kan inte vara kul att vara hemma med en trött och tjock morsa som inte orkar göra så mycket i värmen, allra minst spela fotboll. 10 minuter, sen är jag död.

Träffade många "kändisar" på stranden, halva Geddeholm var där. Men roligast för William (även om han nog blev liiiite blyg...) var nog att han fick träffa en "gammal flamma" ;-) T var nämligen där och badade med sin pappa. Det var kul att se henne, har ju inte gjort det på så himla länge. Vi bestämde halvt om halvt att vi måste "styra upp" så att barnen får leka med varandra någon gång när T är här hos sin pappa.

Nähä, nu öppnar vi upp alla fönster i kåken så det blir korsdrag och så slår vi på fläkten tycker jag!

söndag 28 juni 2009

Bebis i magen på BF-dagen.

Det har varit lite klent med bilder på magen, men i dag bjuder jag på en bild från igår.

I dag är vi alltså inne på BF + 1. Har fått lite olika bud på vilken dag människor i min närhet tror att bebis kommer och om det är en kille elle tjej. Hm.. Man kanske skulle ha haft en liten tävling? -Närmast vinner! :-)

För min del är det helt okej om det blir snarast.

BF - 28/6 2009 - ingen bebis i sikte.

I dag är det dagen med stort D. Dagen då det är tänkt att bebis ska komma.
Nu är den stora frågan - hur ska vi få bebis att förstå det?
Visserligen är det många timmar kvar på den här dagen (den har ju knappt börjat) men jag tror ändå inte att bebis vill komma ut i dag..

lördag 27 juni 2009

"Det tror jag det"

Var hem till mamma och Johnnie och åt middag i går. När vi sitter på altanen säger mamma till William:

"Mormor älskar dig, vet du det?"
varpå William svarar:
"Det tror jag det!"


Kan man annat än skratta åt alla kommentarer han kastar ur sig nu för tiden?


fredag 26 juni 2009

Visst är det väl konstigt?

Visst är det väl konstigt att Michael Jackson, en person som alltid funnits och som man alltid trodde skulle finnas, plötsligt dött?


Hjärtattack sägs det, men jag undrar jag...

"Du är klar"

Besöket hos BM igår gick bra. Hon kände och klämde och konstaterade att "du är klar nu, så nu är det bara att vänta..". Hoppas att bebis också inser snart att det är okej att göra entré nu. Fick en ny tid till den 9/7, men jag sa att jag hoppades att slippa komma dit då och hon trodde inte att jag skulle behöva göra det heller. Men man vet ju aldrig.

De senaste dagarna har mest spenderats ute i solen på olika ställen. Det är lika bra att passa på nu när det äntligen blivit sommar. Vi går ut på morgonen och kommer in på kvällen.

2 days to go..
Jag och William kom på ett fint tjejnamn igår, pappan tyckte att det var ett konstigt namn, men det bryr vi oss inte om :-) Jag tror fortfarande att det är en liten kille som bor i magen jag.
Snart får vi veta..

onsdag 24 juni 2009

Ännu en dag avklarad.

Har precis sms:at pappa och talat om att det inte är någon bebis i sikte ännu. Han hade ju "bettat" på den 24:e, precis ett halvår innan jul. Men icke. Bebis verkar ha det bra i magen och visar inga större tecken på att vilja komma ut därifrån.

I morgon är det dags för besök hos barnmorskan igen. Förhoppningsvis blir det det sista besöket hos henne. *Hålla tummen*

Mina fötter...

...är inte längre några fötter. Snarare två stycken sönderbrända ballonger. De gör ont. Så ont..

tisdag 23 juni 2009

Inte ett moln...

I går blev det en heldag i solen och det kommer det att bli i dag med. Ska äta lite frukost bara och sedan är det på med solkräm som gäller.

5 days to go.

söndag 21 juni 2009

Men va fan..

Varför ringer man som försäljare till personer kl 08.30 en söndagsmorgon?! Jag svarar då inte och jag tänker inte göra det i fortsättningen heller när de ringer - så det så!

"7 st dagar går det på en vecka..."

Det blev inget bloggande i går, tiden rann i väg helt enkelt. Grejade hemma på tomten en stund på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags förmidsommardagens sedvanliga brännbolls turneringen med efterföljande grillning hemma hos M & J. Det var lika trevligt som det alltid brukar vara.

I dag fortsätter vi nog att måla här hemma, så att det där förbannade staketet kommer upp någon gång. Sätter vi bara fart så är det nog faktiskt snart gjort.

7 days to go - man kanske skulle börja fundera på namn på allvar nu?

fredag 19 juni 2009

Var god dröj.

Hårbilderna lär dröja.. Det var "någon" som varit så bussig att han dragit ur sladden när jag höll på att föra över bilderna och det tar sån tid, så jag vet inte om jag orkar hålla på med det nu.
Men den som väntar på något gott.

Trevlig midsommar.

Varför, varför vaknar jag så himla tidigt jämt? Jag borde ju passa på att fortsätta sova nu när resten av familjen fortfarande sover? Eller så går jag ner och lägger mig på soffan och börjar läsa boken jag köpte i går - Snabba cash av Jens Lapidus. Jag har hört att den ska vara bra, så det återstår att se.



Ska försöka ladda över nån bild på hur jag ser ut i håret nu också. Allt för att Nettan glömde att titta på det när vi möttes i går! Haha.

I eftermiddag åker vi till Färna och firar midsommar. Hoppas att ni alla får en fin midsommar i det härliga sommarvädret (för regn är väl det nya sommar nu för tiden?)!

9 days to go..

torsdag 18 juni 2009

Var ligger landet där man böjer bananerna?

Just nu har jag denna trallvänliga låt på hjärnan.. Lyssna på den så lovar jag att den kommer att fastna i Ert huvud också! ;-)

It's the final countdown..

Så var vi då nere på dag 10 innan BF. Härligt, skrämmande och alldeles, alldeles underbart! ;-)

Försöker väcka barnet som är mer död än levande om mornarna. Han kan sova till 9, vakna till och säga att han nog ska sova lite till. What?! Det är inget vi har tid med i dag. Vi ska peta i oss lite frukost nu och sen bege oss i väg. M & W ska hem till pappa/morfar och hjälpa honom att skruva isär sängen och flytta möbler. Och jag ska till frissan. Ska bli nice. Jag törs inte ens tala om när jag var där sist. Så länge sedan är det, så jag är väl förtjänt av ett besök där i dag. Efter det blir det lunch på stan med hela gänget och på eftermiddagen är det midsommarfirande på dagis som står på schemat.

Busy day. Men det är skönt att det händer lite, dagarna går ju som fortare då.

10 days to go.

onsdag 17 juni 2009

Vi hamnade hos Maria.

Är hos Maria och våldgästar henne en stund. Bättre sent än aldrig. Blir inte kvar så länge till, för any minute nu så ska Maria åka i väg till Arlanda för att bege sig till sydligare breddgrader. Nämligen till Rhodos. Tydligen skulle det vara strålande sol och ca 30 grader där.
Låter ganska äckligt va?

God morgon världen!

Solen skiner för andra morgonen i rad, härligt! Och vi har ingenting inplanerat, utan tar dagen som den kommer i dag. William sover fortfarande. Själv har jag sovit som en kratta hela natten igen och istället för att ligga kvar och vända och vrida (eller vänta nu, jag kan ju knappt vända på mig heller, nej...) så klev jag upp och njuter av lugnet här hemma.

måndag 15 juni 2009

Istället för ett "riktigt" inlägg...

Vecka 39: 15 jun - 21 jun 2009

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.
Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

söndag 14 juni 2009

Soffliggare

Studenten i går var en mycket trevlig tillställning. Mycket folk och god mat. Det enda som var lite synd, men som vi ju faktiskt inte rår på, var vädret. Det blev en lång dag och när vi kom hem så ramlade jag ner i soffan och där blev jag liggande. Vi började titta på nån film, som jag inte alls hängde med i, så jag tror inte att det tog många minuter innan jag somnade. Och där låg jag sen hela natten.

I eftermiddag är det ännu ett kalas som står på schemat. För i dag fyller nämligen trollungen Wilma 3 år! Hurra, hurra, hurra! Tiden går så himla fort. Tyckte det var nyss jag fick sms:et av Katri att de fått en liten tjej, men det är ju alltså tre år sedan! Har faktiskt kvar just det sms:et på min gamla mobil :-)

Och så har vi 2 veckor kvar till BF i dag, så snart börjar den "riktiga" nedräkningen på allvar!

fredag 12 juni 2009

Modevisning

Jag har provat kläder för att se vilka jag ska dra på mig i morgon när vi ska på student.

Min familj har skrattat åt mig oavbrutet i 45 minuter. Nu ger jag upp. Eller som Anders Timell skulle ha sagt;
Tack för mig. Hej.

torsdag 11 juni 2009

Sant...? Eller falskt...?

Jag fick ett roligt mail av svärmor som jag måste dela med mig av.. Om det ligger nån sanning i det hela, ja, det får du avgöra själv! ;-)
***

Först skapade Gud åsnan. Gud sa till åsnan:Du är en åsna. Du skall slita och släpa dagen lång och bli kallad dum i huvudet. Du kommer att leva i 20 år. Åsnan svarade:Usch då, det låter inte som något bra liv. Kan vi inte säga att jag bara skall bli 5 år gammal? Gud accepterade åsnans förslag.
***
Sen skapade Gud hunden. Gud sa:Du skall kallas hund, leva ett liv i underkastelse, äta rester från middagsbordet och vakta huset. Du skall leva i 35 år. Hunden sa:Ojdå, det blir kanske inte så roligt. Kan jag inte få bli bara 15 år istället? Gud accepterade hundens förslag.
***
Därefter skapade Gud papegojan Gud sa:Du kallas papegoja. Du kommer att sitta i ett hörn och upprepa allt som sägs, till stor irritation för alla. Du blir 75 år gammal. Papegojan undrade:Det låter väldigt enformigt... Kan vi inte säga bara 50 år? Gud accepterade papegojans förslag.
***
Till slut skapade Gud mannen. Gud sa:Du är en människa, en man! Du skall ha ett bra liv. Du är klok och intelligent, så du kommer att bestämma här i världen. Du skall bli 20 år. Mannen svarade:Det låter som ett riktigt bra liv, men kan det inte vara lite längre?(Nu visar mannen för första gången ett prov på sin intelligens..)Kan jag inte få de där 15 åren som åsnan inte ville ha, de 20 som hunden tackade nej till, samt de 25 som blev över från papegojan också?
Gud accepterade mannens förslag. Därför lever mannen ett härligt liv tills han blir 20 år. Sen gifter han sig, för att slita och släpa i 15 år och bli kallad dum i huvudet. Sedan får han helt underkasta sig den övriga familjens behov, leva på rester från bordet och vakta huset i 20 år. De sista 25 åren av sitt liv sitter han i ett hörn och upprepar allt som folk säger, till stor irritation för alla i sin omgivning...
***

Sommarlov!

I dag gick William sista dagen på dagis, så nu har han sommarlov! Skönt! Och vilken tajming, bara en timme innan vi hämtade honom sprack det upp och solen började skina!

Besöket hos BM i går gick bra. Magen hade växt hela 2 cm sedan sist. Det verkar vara en liten luring som bor där inne... Ibland växer det inget alls på flera veckor och sen rätt var det är så drar det iväg. Bebis har fixerat sig och nu väntar vi bara på att den ska bestämma sig för en dag som passar bra att äntra världen på.

Om en liten stund ska hela familjen, hör och häpna, bege sig in mot staden för att gå på fotboll. Det är inte varje dag det händer minsann. Förmodligen får vi sällskap av familjen "Tillberga" också - trevligt, trevligt!

onsdag 10 juni 2009

37+2

I natt har jag verkligen sovit som en kratta. Inte bra alls med andra ord. Ska väcka grodan om en liten stund och peta i honom frukost innan det är dags för dagis.

För min del är de dags för besök hos BM i dag och efter det lunchdejt med Nettan.

Later!

tisdag 9 juni 2009

Just another day

I dag är den en sån där tråkig gråmulen dag då jag helst av allt bara skulle vilja ligga i sängen och dra täcket över huvudet.. Ska röja undan det sista på nedervåningen, så kanske jag hinner med det innan jag ska hämta hem grodan från dagis.


I kväll är det, som vanligt på tisdagar, dejt med dessa sköna housewifes som gäller!

måndag 8 juni 2009

Miljöskadad?

På väg till dagis så åker vi förbi en hel del åkrar.. Och i morse när jag skulle skjutsa William så säger han, när vi åker förbi en av de sista;

"Mamma, här är inte sådden så bra i år!"

Att han tittar efter det och ens reflekterar över att det kanske inte kommit upp så mycket som det borde?!

"Men de får väl tröska i alla fall sen då..."

Eh... Ja, de får väl det..

söndag 7 juni 2009

A lot to do..

I dag är en sån där dag då vi borde göra en massa saker här hemma, men jag känner på mig att det kommer att bli det motsatta. Har i alla fall tagit ner gardinerna i sovrummet och slängt in dem i tvättmaskinen. Och nu ska jag fortsätta med att städa övervåningen.

På eftermiddagen ska vi åka till Färna och gratta Robin som fyller år i dag. Så om vi ska få något vettigt gjort här hemma innan det är dags att åka så tror jag att det är lika bra att sätta fart nu!

lördag 6 juni 2009

"Ja, jag vill leva, jag vill dö...

....i Nooooorden"

Sveriges nationaldag är det visst i dag. Här hemma firas det genom att klippa gräset, fortsätta måla plankor och äta rabarberpaj. Till kvällen går vi nog över till grannarna och grillar lite med dem.
Har sagt till min kära sambo att om han vill öla så är det nu han ska passa på, för sen lär han hålla sig i skinnet de närmsta veckorna. Så vi får väl se hur kvällen slutar! :-)
Tänk om vi i det här landet hade varit lika flitiga som våra grannar i väst vad det gäller att fira nationaldagen. Det hade nog varit skoj!

onsdag 3 juni 2009

I dag fick jag tummen ur...

I dag har som sagt var båda mina grabbar namnsdag, kraxade ett litet "grattis på namnsdagen" i morse innan det stora namnsdagsbarnet åkte och jobbade. Det lilla namnsdagsbarnet och jag fikade med kakor och saft efter dagis. Myspys.

Fick även tummen ur att åka och boka tid hos frisören också. Hon hade ingen ledig tid förän den 18:e, det var lite synd. Men den som väntar på något gott... Och har jag väntat så länge som jag har gjort, så gör några dagar hit eller dit inte så mycket. Förhoppningsvis i alla fall!

tisdag 2 juni 2009

"Namnsdagscookies"

I morgon har båda mina grabbar namnsdag. Så i dag har jag och William bakat "namnsdagscookies" med nonstop i som vi kan smaska i oss i morgon eftermiddag!

Du vet att det är sommar...

...när sambon jobbar 20 timmar om dygnet, sover 2, MAX 3 timmar och spenderar den resterande timmen med fjärrkontrollen i handen zappandes efter någon sportkanal, alternativt bläddrar frenetiskt mellan alla kanalers text-tv i jakten på nyheter inom sportvärlden.

Hej hej sommar!

måndag 1 juni 2009

Lite glass är aldrig fel!

Har känt mig lite low i dag. Vet inte varför. Men det är väl så det är. Man kan inte vara på topp för jämnan..

Hade glassdejt på Hälla med Nettan strax efter lunch. Det var trevligt, då kunde vi "gravidgnälla" tillsammans ett tag innan det var dags för hämtning på dagis.

Vecka 37

Vecka 37: 1 jun - 7 jun 2009

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34. Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.