söndag 31 maj 2009

Vilken helg!

Ännu en helg till ända. Och vilken helg sen! Kan inte ha varit så mycket bättre, i alla fall inte om man ser till det vädermässiga, nu får det gärna vara så här ett tag (även fast en liten, liten del i mig önskar att det börjar regna som de sagt att det ska göra på onsdag, så att vi får se pappan i huset i alla fall nån timme).

Blev uppvaktad i förmiddags med tre fina blommor som jag ska plantera ute så fort att jag har införskaffat mig rätt kruka att ha dem i.
Kom på nu att jag inte ens ringt till mamma i dag - förlåt! Men nu är det försent... Jag kanske är lite förlåten eftersom att vi var där i går kväll jag, William och Magnus? Min mamma är snäll, så jag tror att det är okej! ;-)

Kvällen har spenderats hemma med goda vänner och god mat på grillen. Och nu väntar John Blund på att vi ska dejta. Måste bara ta en dusch först...

Grattis alla mammor!

..det är ju vår dag i dag !

Jag har en ny hobby..

...nämligen att sms:a till pappa på "hittepå" engelska. Han har sin version av det och jag har min, men någonstans där mittemellan så lyckas vi ändå förstå vad vi båda menar, haha!

lördag 30 maj 2009

Lovely day!

Klockan är inte ens 10 och det är redan över 18 grader varmt, på skuggsidan! -Det kommer att bli en varm och skön dag i dag med andra ord!

Om en stund ska jag skjutsa barn på kalas, så det börjar väl bli dags att vi gör oss i ordning. Vi sov länge i dag. Väldigt länge. Det är knappt så att jag törs tala om att barnet varit vaken i drygt 40 minuter bara :-)
Tur att paketet i alla fall är klart och bara att ta med i farten!

fredag 29 maj 2009

Okej, here it comes...

Ett förkortat inlägg, men ändå...

Var till BM i onsdags för en vanlig rutinkontroll. Den här veckan var det även dags att börja fylla i journalen hur bebis ligger.
BM tog blodtryck som såg bra ut och jag fick hoppa upp på britsen för den sedvanliga klämningen och mätningen av magen. SF måttet har stått still sedan jag var där för 2 veckor sedan, vilket betyder att magen bara har växt 1 cm på en månad. Hon blev lite fundersam, men vi fortsatte med att lyssna på hjärtljuden. Bebis har alltid haft låga hjärtljud, men den här gången tyckte hon att de var lite väl låga och fast att vi puttade på den så ville den inte reagera. Efter en stunds fundering och konsultation med BM på förlossningen så blev det bestämt att jag skulle ta mig dit efter att jag varit på lab och lämnat mina prover.
Fick göra en CTG remsa när jag kom dit och sedan ett tillväxtultraljud. Allt såg bra ut på UL:et, bebis väger ca 2600 g nu och det var vad de bör väga när man har gått 35 fulla veckor. Men läkaren tyckte också att bebis var lite slö, så jag fick göra en CTG remsa till, för säkerhetsskull. Jag gjorde det mer än gärna, hellre en gång för mycket än en gång för lite!
Efter ca 4 timmar på förlossningen och efter noggranna kontroller så fick jag åka därifrån - lättad över att allt ändå såg bra ut!
Det var det längsta MVC besök jag varit på och många tankar hann fladdra förbi i mitt huvud under dessa timmar. Men nu vet jag att bebis mår bra och då kan jag pusta ut igen.

30 dagar kvar till BF.

30 dagar är ingenting. Och ännu närmare känns det när jag i morse började titta i kalendern och faktiskt insåg att om 2 veckor så har William sommarlov. Det var ju nyss vi satt och fyllde i papperet som skulle in till dagis om ledighet och då kändes det som en evighet kvar till sommaren.
Tiden går fort när man har roligt antar jag.

I dag skiner solen som omväxling till det här stormvädret som varit i stort sett hela veckan. Ska nog passa på att gå ut och gå en liten runda i solskenet och tanka lite energi medans jag väntar på att tvättmaskinen ska bli klar.

torsdag 28 maj 2009

Jag tänkte, men ångrade mig...

Tänkte blogga om gårdagen, eller, jag gjorde det, men tog bort det igen. Jag ångrade mig helt enkelt. Så sorry, ni får inte läsa om mitt äventyr jag var på igår.

I dag har jag farit runt och flängt hela dagen känns det som och än är det inte slut. Ska åka till frissan med W och sedan blir det säkert en sväng på ICA med innan vi åker hem. Just ja! Icke att förglömma. Toys R us ska ju få besök av oss i dag med. W ska på kalas på lördag och då måste man ju ha med sig en present så klart. Fixar det i dag så kan vi "bara vara" hela eftermiddagen i morgon. -Det, mina vänner, det ser jag verkligen fram emot! Nu har det gått i ett hela veckan, så det ska bli skönt att kunna göra bara ingenting!!

Lyssna...

...och njuuuut! ;-)

onsdag 27 maj 2009

Trött och slut...

Jag är helt färdig. Orkar inte blogga i dag, men i morgon kanske jag kan berätta om dagens "äventyr".
Nu tänker jag lägga mig i sängen.

tisdag 26 maj 2009

Årets sommarplåga!

Jag tror att jag precis har hört årets sommarplåga; SOLSTINGALING! ;-)

måndag 25 maj 2009

Sommaren på intågande.

Svensk färskpotatis och jordgubbar (visserligen belgiska, men väldigt goda), till dessert, kan det bli mer svensk sommar?
I väntan på den "riktiga" sommaren är det vad vi smaskar i oss här hemma i kväll i alla fall. (Nä, inte bara potatis förstårs, det blir panerad fisk till det också, men potatisen har jag längtat efter sedan i november!)

Inga tandtroll här inte!

Lite dåligt med uppdatering i helgen, men vi har haft fullt upp här hemma. De där brädorna som ska målas till staketet kommer att ta livet av mig. I dag pausar jag och tänker inte måla en enda cm bräda.

Har varit till tandläkaren på förmiddagen, var dock tvungen att komma tillbaka i höst eftersom att de inte kunde ta några röntgenplåtar på mig idag. Men det såg bra ut vad hon kunde se med "blotta ögat" i alla fall. Skönt det. Tandläkare förresten... Det kanske skulle vara ett yrke att satsa på? Jag menar, med den timpenningen de har? Jag var där i MAX 20 minuter och fick betala 500:- för kalaset. Tål att tänkas på! (Eller inte...)

Ska ta mig ut i solen och njuta en liten stund nu, kanske till och med ta en liten kort promenad, innan det är dags att hämta William på dagis. Egentligen ska han vara där till 15.00, men jag tror att jag hämtar hem honom tidigare!

lördag 23 maj 2009

Jag ska måla hela världen...

....kanske inte riktigt, men i dag ska vi i alla fall börja med att måla allt material till staketet som kom i går. Det kommer att ta sin lilla tid, men när det blir klart så tror jag att det kommer att bli fin fint!

I går tvättade och bäddade jag och William vagnen till bebisen, så nu är det klart. William säger hela tiden "här ska hon ligga sen", "om hon blir varm så kan vi göra si", "sen kan vi gå ut och gå med henne". Och jag säger varje gång: "hon? Men tänk om det är en lillebror då? Vi vet ju inte vad som bor i magen?" Och William svarar lika självsäkert varje gång: "Men mamma, lägg av nu. Jag VET att det är en tjej, så det så!"

Om 36 dagar, kanske några till, kanske några färre, får vi se vem som gissat rätt!

torsdag 21 maj 2009

Den bästa tårtan av dem alla!

I dag var jag och William ut till Erikslund en sväng på förmiddagen. När vi var där så sms;ade pappa och undrade vad vi hade för oss och talade om att han hade tänkt ta med sig en tårta och komma över.
-Och vem kan tacka nej till en bit Carl Gustav tårta?
Så vi kikade på det vi skulle och åkte sedan hem och satte på kaffepannan.
I kväll åker vi till A & R i Sura och grillar och umgås med dem och ett gäng till med goda vänner. Det ska bli himla trevligt, hoppas bara att vädergudarna vill vara med oss!

Jag går och fiskar...










Magnus och Linda var på besök i går och då passade vi på att åka ner till bryggan och fiska lite.

onsdag 20 maj 2009

Rent hus

Håller på att städa för fullt här hemma (ja, inte nu då, eftersom jag tog en liten välförtjänt paus..). När jag lämnade W på dagis i morse så stod det på tavlan att det går löss på avd. Igen. Jag dog. Så nu åker luskammen fram fortare än vi hinner innanför dörren i eftermiddag!

tisdag 19 maj 2009

Yes.


Grannen ringde precis och talade om att hon fått svar av den som är ansvarig för husen vi hyr och alltså också bestämmer över vad och hur vi får göra med husen. För tillfället är det staket som står på tapeten och som det verkade så skulle vi kunna sätta igång ganska omgående! -Inte en dag för tidigt, men å andra sidan så har vi väl inte varit så aktiva i "operation staket" heller.

Så om det är någon som känner sig manad och har tid över i helgen är ni varmt välkomna till Geddeholm och hjälpa till att sätta upp staket! ;-)

Piggare igen..

Har legat däckat i 1 ½ dag, men i dag känner jag mig, om inte i toppform, så mycket piggare i alla fall. Skönt. Hoppas att det håller i sig nu bara.

söndag 17 maj 2009

Uäck!

Tog precis årets första fästing på William - de är så jäkla äckliga de där djuren!

Då kvalar vi nästa år igen då.

Det gick väl så där för Malena i går kan vi väl helt ärligt säga? Sist blev vi ju i alla fall inte och det är ju alltid något! Men helt ärligt kan jag tycka att det inte bara var 4 låtar som var sämre än Sverige. Är det bara jag som tycker det?

lördag 16 maj 2009

La Voix

Vad tycker ni, skulle vi har skickat i väg KIM istället för MALENA för att representra Sverige i ESC i kväll?

Njae, jag röstar nog på att Malena gör den snäppet bättre och håller tummarna för att det ska gå vägen för Sverige i kväll!

Barnens dag - men utan barn med!

I dag var det dags för den årliga barnfestivalen här i stan. Mitt barn hade dock helt andra planer än vad jag hade, så jag fick åka in till stan by my self
(Han tyckte att det verkade mycket roligare att åka till Barkarby på maskinutställning, så där har han varit hela dagen med sin pappa, farfar och båda sina farbröder).
Och eftersom att "min" bil är på vift i dag så fick jag och "gröna faran" göra vägarna osäkra i dag.


Mötte upp Maria i punkt och det första som möter oss när vi kliver utanför dörrarna är en av räddningstjänstens bilar.


Tog oss ner till Vasaparken för att möta upp familjen Ruth/Suomela. Passade också på att leta reda på konstverket som Williams dagisavdelning har gjort dagen till ära.



Alla barn hade fått i uppgift att ta med sig ett återvinningsmaterial och det här är alltså resultatet.
-Fint va?

Tog oss upp till stan igen för den obligatoriska "prova sitta i polisbilen". Wilma tyckte att jag kunde hoppa fram och köra, så kunde hon sitta där bak! :-)


Och så klart var ju även ambulansen där.
Det blev inte en jättelång dag på stan, utan alldeles lagom. Åt en smörgås på Subway innan vi alla åkte åt varsitt håll. Jag stannade på Hälla, vet egentligen inte varför. Strosade runt där en stund och åkte sedan hem tomhänt.
Nu väntar jag bara på att familjen ska komma hem så att vi kan bestämma hur vi ska spendera kvällen.


Det här är tacken....

08.00 i morse
... För att man gravid och jävlig i v 34 sliter med att tvätta bilen.... Thank you för visad uppskattning!


fredag 15 maj 2009

Låt oss hjälpas åt!

Klicka på länken nedan och läs blogginlägget, sprid det sedan vidare!

Så där ja...

...då har jag sparat några hundralappar åt familjen. Bestämde mig nämligen för att tvätta bilen nu när vi kom hem från dagis.
Egentligen är det väl rätt lönlöst eftersom att bilen med största sannolikhet kommer att vara täckt av lika mycket pollen igen när jag kommer ut till den om ett par timmar.

Men den blev ju fin en liten stund i alla fall!

Testing, testing

...Så här såg jag ut om magen i går...

...Och i dag ser den ut så här...


Ingen skillnad alltså (nej, jag hade inte trott det heller). Var bara tvungen att testa kameran på nya mobilen och jag älskar den. För antingen är det kameran eller så är det vinkeln som är missvisande och gör att jag faktiskt ser liten och nätt ut på bilderna.. Ni skulle bara se hur helheten ser ut. Haha. Skenet bedrar kan jag säga.
Vem som helst skulle bli rädd!

Men till hösten så är det jag som står först i kön till inskrivningen hos "sekten" igen!