torsdag 30 april 2009

Livsnjutare!


Det är vad jag kan titulera mig nu för tiden. Jobbade ju sista dagen i går (om det är någon som missat det?! *ler*) . Det ska bli skönt att kunna ta det lite lugnt nu de sista två månaderna.

Var ändå upp med tuppen i morse. Runt 7 vaknade William och skrek: MAJBRASA!! Nej, inte godmorgon eller så, utan bara majbrasa! Undrar om det är någon som sett fram emot det?!

Nu ska vi peta i oss lite frukost och sedan åka till jobbet och lämna tillbaka nycklar och kläder. Och passa på att äta en valborgsbakelse tror jag bestämt!

tisdag 28 april 2009

MVC-besök.

Var till MVC för kontroll i dag allt såg bra ut och magen hade jäst en del sedan sist jag var där, närmare bestämt hela 4 cm! Så till alla Er som tycker att jag har en så liten och pluttig mage så kan jag bara säga att; nej, det har jag inte! (Det är nog som William säger, att det är allt annat som är extra large istället!)

SF måttet låg på 32 cm och hjärtljuden låg runt 130-140 - precis som de gjort hela tiden. Ett litet stick i fingret tog jag också med utmärkt resultat: 4,8! I dag är det förresten exakt 2 månader kvar till det magiska datumet 28 juni! Hoppas att tiden fortsätter att springa på i detta ganska behagliga tempo.

I morgon är det dags för den sista arbetsdagen. Känns än så länge bara skönt. Har iofs redan bestämt att jag ska åka dit även på torsdag för att lämna mina arbetskläder och "vinka hej då" till Lillemor som går i pension då.

Nu ska jag inventera mina köksskåp och se vad vi kan tänkas få till middag i dag!

1 day to go..

måndag 27 april 2009

Ett gott skratt förlänger livet!

Hur många ursäkter finns det?

Ja, ibland så undrar jag hur många ursäkter det finns för att inte sova?

* Jag är törstig
* Jag är hungrig
* Det är varmt
* Jag måste kissa
* Ska bara........

Ibland är det så att man kan bli tokig! Gah.

Knockad.

Så här fina Vitsippor har min lillgroda plockat åt mig!

Jag är så trött, så trött. Det är knappt att jag orkar hålla ögonen öppna i dag. Och likadant var det i går eftermiddag. Det hela slutade i att jag hoppade över vattengympan, jag orkade inte ta mig upp ur soffan helt enkelt.

Ska strax göra i ordning lite mat, lovade grabbarna att det skulle vara klart till 18 ungefär, så det börjar bli dags att sätta fart....

2 days to go...

söndag 26 april 2009

Det var så roligt, jag måste skratta....

...och det var inte för att det kom en trekantig gubbe, utan för att jag i dag när jag var och handlade på ICA hörde det roligaste ryktet, ever! Vart får folk alla sina "idéer" ifrån?

Har haft en skön helg med många timmar i solen. Men nu är den till ända i morgon är det tillbaka till verkligheten igen som gäller. Men jag ska inte klaga. Nej, jag ska kliva upp med ett leende på läpparna hela den här veckan. Och förmodligen nästa... Och nästa... Och nästa!

Pappan i huset är och jobbar, barnet sover (som sig bör) och det är bara skit på TV i kväll. Kanske skulle passa på att ta en dusch medan jag laddar över alla bilderna från kameran? Det var ett par stycken, nämligen 474 st för att vara exakt och det verkar ta sin lilla tid. Sen får vi se om jag hittar några som jag kan dela med mig av!

Still 3 days to go..

lördag 25 april 2009

Morgonstund har guld i mund...

Det blev en trevlig och lång kväll i Tillberga i går vilket resulterade i sovmorgon i dag. Men visst är det underligt? När man får sova hur länge man vill, då går det inte? Men om man däremot ska upp tidigt på morgonen för att jobba, ja då är man så trött så att man bara vill lägga sig ner och dö...
Jaja, jag gick upp och läste tidningen i lugn och ro medans resten av famljen snosade vidare i sängen.

Ska strax göra i ordning lite frukost och sedan ta med mig W ut på en promenad hade jag tänkt. Vi får se om han vill gå med mig, eller om det blir cykeln för hans del.
I kom hem vid 4 i morse så jag tänkte att han kunde få sova ett par timmar till i alla fall.

Slängde ett öga på termometern - den visar redan + 11.5 grader - härligt!

fredag 24 april 2009

Äntligen helg!


Äntligen helg och en ledig sådan! Enligt väderprognosen ska det nästan bli sommarvärme hela helgen, vi får hoppas att vädergudarna är med oss. Och det bästa av allt: jag är ledig i helgen!


Nu ska jag och W bege oss till vårt andra hem, det ligger i Tillberga. Pappan i vårat hus jobbar, så då passar vi på att umgås med vår "andra familj".

3 days to go..

onsdag 22 april 2009

Jag är fast!

Säsongens smak (?) på Yoggi Yalla's drickyoghurt har gjort mig beroende. Om du inte provat den redan borde du göra det! Den har smak av svartvinbär, blåbär och carambole!
Mumsich!
* * *
I dag har varit en helvetes dag på jobbet. Varmvattnet skulle stängas av från och till under hela dagen. Dock skulle vi ha fungerande kallvatten hela dagen, men undantag från en timme på morgonen. Lugnt tänker jag. Men icke! Vid 10 fanns det fortfarande inget vatten överhuvudtaget. Det kommer igång runt 11, men då bara kallt vatten. Lugnt tänker jag, diskmaskinen värmer ju upp sitt vatten själv. I h*lvete heller! Där står jag och får lov att handdiska i iskallt vatten för att ha några rena brickor överhuvudtaget.
*suck suck suck*
* * *
När "gubbarna" som grejjar med varmvattnet är inne och äter lunch passar vi på att diska som galningar, för det var nämligen den enda gången på hela dagen som diskmaskinen fungerade!
*suck suck suck*
* * *
Men nu är jag i alla fall hemma och tänker njuta av mina lediga timmar tills det är dags att jobba i morgon igen.
* * *
5 days to go...

tisdag 21 april 2009

Veckans höjdpunkt!

Om ca 20 minuter är det dags för date med hemmafruarna igen. Det är det enda i hela veckans TV-tablå som man INTE får missa!

Kanal 5 kl 21.00!

Tävling!

I bloggen Freshgarden kan du vara med och tävla om det här läckra "städ-kittet". Gör som jag - klicka på länken så kommer du dit och kan vara med och tävla du också!

måndag 20 april 2009

Barn säger det andra tänker...

...Eller vad sägs om denna:

Jag höll som bäst på att packa min väska som jag skulle ha med mig till vattengympan och pratade samtidigt med William. Vi var överrens om att just den här gympan var bara för tjejer med bebisar i magen och det var väl ungefär då han förstod att även A är gravid.
Han sitter tyst och klurar i ett par minuter innan han säger;

"Mamma..... Har A lika stor rumpa som du har....?"

Vad säger man? Ärlighet varar längst och det här kom direkt från hjärtat. Nu har jag dock fått en liten inneboende djävul på min axel som viskar just de orden till mig när jag blir sugen på något gott:

"Mamma..... Har A lika stor rumpa som du har....?"

söndag 19 april 2009

Väl förberedd

Jag kan säga som så att jag var inte den enda som bestämt mig för att åka till återbruket i går. Herrejösses vad mycket folk det var där! Jag fick riktigt snirkla mig in med bilen för att överhuvudtaget komma fram.. Men nu är i alla fall en del av källaren tömd på skrot - resten tar jag någon annan dag.

Stannade på apoteket eftersom att jag behövde köpa linsvätska, så jag passade på att förse mig med solskyddsfaktor för ansiktet också. Nu är mina lata HP-dagar räddade! (Well, vi får väl se hur lata de blir - jag ska nog kunna hitta på något att göra, det finns alltid något att sätta tänderna i.)


Nu ska gympaväskan packas och sedan tänker jag bege mig till jobbet!

lördag 18 april 2009

Då var vårbruket 2009 igång.

Vilket betyder att jag mer eller mindre inte kommer att se min sambo alls på ett par veckor. Det är TUR att jag blivit beviljad HP, då slipper jag i alla fall ett stressmoment: att ordna barnvakt de helger jag jobbar.
Den här helgen är min sista jobbhelg. Eftersom att det krisade till sig i dag så fick jag (med lite hjälp) lov att ordna vikarie så att jag kunde vara hemma i dag. Men i morgon ska jag jobba igen.
Klockan är 10.40 och jag har ännu inte klurat ut vad vi ska roa oss med i dag. Håller på att tvätta täcken och kuddar för fullt, funderar på att åka en sväng till återbruket med lite skräp också. Hur mycket skit är det möjligt att man samlar på sig egentligen?!
Vi hinner nog med en liten promenad också och sen får vi se hur kvällen slutar, om vi blir hemma eller om vi bjuder in oss till "Tillberga" :-)

Ha en skön dag i solen!

torsdag 16 april 2009

Familjen tidsoptimist.

Att jag är tidsoptimist kan nog inte ha undgått någon... Men när till och med vår 4 ½ åriga son reagerar på att det finns någon som är värre, så är det bara att konstatera att jag har haft rätt i alla år!

När jag lämnade på dagis i morse så sa jag till William att vi får se vem det blir som hämtar honom på eftermiddagen.
Om jag blir sen så kommer pappa. Jaha, säger William, vilken tid kommer han då? Varpå jag svarar 16.30.

Sonen tittar på mig ett tag och säger sen; Jaha... 17.30, alltså!

onsdag 15 april 2009

Häxan surtant...

...det är jag det!

I alla fall känner jag mig som henne. Arg och sur och tvär mest hela tiden. Suck.

Håll ut - jag ska bli snäll... ...Snart.

lördag 11 april 2009

I dag vill jag önska alla mina trogna läsare en riktigt
Glad Påsk!
Njut av det fina vårvädret och var snälla mot varandra!

onsdag 8 april 2009

Just ja!

När vi åkte igenom Motala i går kväll så såg vi en tatuerarstudio som hette "Ajsomfan tattoo" -tyckte att det var lite roligt, men så är jag ju ganska så lättroad också!

I'm so happy I'm so glad!

För i dag landade ett mycket välkommet kuvert i brevlådan - nämligen ett från försäkringskassan!

Jag har väntat på det i 3 ½ vecka och i dag fick jag alltså besked - jag är beviljad HP! Det är så himla skönt att ha ett beslut på papper och att ha ett "slutdatum" på jobbet.



I går var jag och mamma på roadtrip till Ullared. Det gick smidigt och bra att åka både dit och hem och den här gången åkte vi rätt väg på en gång. Vi tyckte att det var lika bra att skippa sightseeingen den här gången! :-)
Tyckte inte att det fanns så mycket som jag ville ha, men jag lyckades ändå spendera några tusenlappar och jag och mamma fyllde nästan bilen med gulblåa kassar. Så duktiga så! ;-)
-Men nu får det dröja ett tag innan jag åker dit igen.

söndag 5 april 2009

Dagens tanke

Jag har kommit på det nu. Anledningen till att OLW's less fat chips är 35 % mindre feta än "vanliga" chips är för att de inte alls är lika goda som de "vanliga", alltså äter man inte lika många och får inte i sig lika mycket kalorier!

Haha - mig lurar man inte!
;-)

fredag 3 april 2009

Vårtecken!

I dag har jag sett ett av de säkraste vårtecknen; brevbäraren har lagt in långbyxorna i garderoben och istället letat fram shortsen!
Hurra, nu är våren här!

(Bilden har jag lånat från www.fridasgard.se)

"Ingen rast, ingen ro.."

Fast jag var ledig i går så ringde väckarklockan tidigt. 08.30 skulle vi nämligen infinna oss på MVC för kontroll. Allt såg bra ut, jag låg som jag skulle på kurvan den här gången - så bebis växer som den ska.

Tog en frukost på Brynolf innan vi åkte till Volvo och tvättade bilen och beställde tid för service. Vi fick lämna in den redan i dag och den skulle vara klar före lunch - toppen - då har jag en nyservad bil när jag åker till Ullared på måndag natt!

Eftermiddagen spenderades på Busborgen och kvällen hemma hos bekanta med god mat och mingel!

Så visst hann vi med en del på vår lediga dag ändå!

onsdag 1 april 2009

Vad hände?

Lusten och orken till att blogga har varit som bortblåst under helgen.. Så kan det vara ibland. Men hörni, den som väntar på något gott.... ;-)

I söndags började jag på vattengympa, äntligen kom jag iväg, jag har ju missat 3 gånger redan. Men tjejen i informationen sa att jag kunde gå över till lätta gruppen sen om jag ville. Nu är det jag och ca 15 tjockisar till som trängs i en liten rehab bassäng och försöker vara så smidiga som möjligt. Kan tänka mig att det måste vara en rolig syn från bassängkanten!

Och det blir ju inte mindre roligt av att alla vi som plaskar runt måste bära badmössa!! Japp, du såg rätt - badmössa.

När jag skrev in mig i söndags frågade tjejen om jag hade hänglås med mig (det hade jag ju inte, eftersom jag redan fått amningshjärna och tappat bort nyckeln till det..) och badmössa. Jag trodde att hon skojade med mig så jag skrattade bara lite. Sen tittade jag på A och insåg att "infotjejen" skojade inte. Badmössa skulle på, annars fick man inte vara med. Så det var bara att köpa en på stört och gå och byta om - och trösta sig med att alla vi i poolen såg lika fåniga ut!