torsdag 29 januari 2009

Planeringsdag.

I dag är det planeringsdag på dagis. Så jag och William är hemma i dag. Magnus följde med oss hem i går och han ligger fortfarande på soffan och sover. Men "vissa" i det här huset börjar tycka att det är dags för honom att vakna. "Han har ju lovat att spela med mig!" :-)

Själv håller jag på att tvätta och städa lite. Äter lunch någon annanstans än hemma i dag och efter det blir det förmodligen pulkapromenad. Så, det är vad jag har planerat att göra med min dag i dag.... Nästan ingenting alltså!

måndag 26 januari 2009

Keep on wondering...

Läste en blogg i dag, som fick mig att undra en del.... ....Undra hur man kan försköna något så kopiöst som det gjorts i den bloggen? Jag kommer nog aldrig att få något svar på det, utan bara fortsätta att undra....

1200:- för att bli tillsagd att vila??



Ibland undrar jag om det inte är som man brukar säga, att "själv är bästa dräng"?
I blev kvar på lasarettet i går kväll för att de så snabbt som möjligt skulle kunna göra alla undersökningar, men de kunde inte säga om det skulle bli i dag, eller i morgon. Nu hade han tur och fick göra allt i dag. Men utan resultat skulle man kunna säga. De kunde nämligen inte hitta något "konstigt" på honom, utan hade mest sagt "Ja... Det kan ju vara att det är så... Eller så kan det vara si...." Vaddå KAN vara? Något är det ju, annars blir man inte så dålig som han är/har varit!
Ordinationen blev att fortsätta vila och ta det lugnt. Gör det allt för ont är det bara att prova med smärtstillande.
Eh, jaha, tack för hjälpen. Sa i från jobbet i morgon eftersom att vi inte visste alls hur det skulle bli, vilken dag han skulle få komma hem eller så, men eftersom att de fick tid för alla undersökningar i dag, så är han hemma igen nu. Skönt..

Nu gäller det bara att få honom att förstå hur man beter sig när man tar det lugnt och det kommer nog inte att bli det lättaste..

...Det är ju svårt att lära gamla hundar sitta! Men om jag, precis som landstinget får 1200:- för att tala om att det är vila som gäller, ja, då kan jag tjata om det precis hur många gånger som helst, varje dag!

söndag 25 januari 2009

Redan en drake i mitt barns ögon?

Kom på en sak som jag tyckte var ganska kul. I går kväll när vi skjutsade hit William till Sura så frågade han vad det stod på varenda skylt vi åkte förbi. Han har nämligen börjat intressera sig väldigt mycket för bokstäver, hur de låter och hur de ser ut.
Efter en stund övergick det till att han ville veta vilka bokstäver olika namn började på.
"Robin... Det börjar på Rrrrrrr, Ida, det börjar på Iiii" osv..
Han frågade: "Mamma, vad börjar ditt namn på?" och jag svarade: "Men vad heter jag då?"
"Karin."
"Jaha, gör jag? Så om någon frågar vad din mamma heter, säger du Karin då??"

"....Nej, då säger jag att du heter drake!!"

Grattis...

...Dennis och Jeanette som numera kan titulera sig man och hustru!





Tyvärr kunde vi inte vara med och fira utan istället blev det ännu en natt på akuten och under förmiddagen ska vi dit igen för att fortsätta med undersökningar de inte kunde genomföra på natten.. Det är inte utan att man börjar känna sig lite hemma i akutens lokaler vid det här laget. ;-)

Nu håller vi alla tummar och tår för att de hittar orsaken till varför Igge mår som han mår.

I alla fall jättestort GRATTIS till Dennis och Jeanette (vi kommer över någon kväll och terroriserar er i stället! *ler*)!

lördag 24 januari 2009

Min fina, röda klänning.


Den här fina klänningen har jag köpt för att jag skulle ha på mig den i kväll på bröllopsfesten. Nu vet jag inte ens om jag kommer iväg dit... Känner mig ungefär som om jag blivit överkörd av ett tåg. Jag vill ju så gärna gå! Ska knapra några alvedon och hoppas att jag mår bättre framåt eftermiddagen...

torsdag 22 januari 2009

Ont det gör ont... Men det går...

I går kväll hade jag grymt ont i halsen, det var knappt så att jag kunde prata. I morse när jag vaknade och även under förmiddagen kändes det bättre även om jag fortfarande haft ont i halsen. Men nu känns det som att det är på gång att bli värre igen. Suck. Det vore typiskt om jag blev sjuk nu. Men jag skulle inte bli förvånad, det stod nämligen på tavlan att det går streptokocker på Williams avdelning. Suck säger jag bara...

Hat-trick!

Det här blogginlägget tog lite längre tid än vad jag hade räknat med... Laddade nämligen upp bilderna och gick ner i källaren för att hämta något ur frysen att laga till lunch. Jag hann bara ner för trappan så ser jag att HELA källargolvet är täckt av vatten!!! Och ja... Det är jag som har orsakat det (lika bra att skriva det, för annars får jag väl gliringar här hemifrån om att jag försöker mörka det *ler*).

I går innan jag åkte till stan fyllde jag nämligen på spolarvätska i bilen och tyckte att jag var fiffig som tog vattnet ur slangen i källaren. Tydligen har kranen inte varit stängd ordentligt, utan smårunnit hela natten och naturligtvis var det ju stopp i brunnen som finns precis under... Resultatet av det hela: Vatten i (nästan) hela källaren. Men nu är det borttaget och vi har ställt in fläktar som går för fullt för att torka upp det sista. Ingen fara på taket alltså! :-)

...Men nu var det ju inte det jag hade tänkt skriva om i det här inlägget...

...Utan att vi varit på lasarettet i dag igen, 3:e dagen i rad. Är det inte det man kallar för hat-trick? Tre gånger i följd?

Den här gången var det dock ett bokat besök. Ett besök som bokades för länge sen och jag tyckte att det var en evighet att vänta på just den 22 januari 2009. Men tiden gick fort och i dag var det dags....

...Dags för att ta en första titt på vår 4:e familjemedlem som ligger i min mage och gror! Fick med oss 4 fina bilder hem, men jag delar bara med mig av 2!





Den 28 juni blev det beräknat att det efterlängtade syskonet kan tänkas vilja komma ut till oss!

onsdag 21 januari 2009

Nu...

....Kan jag snart gå å sova! Ringde Igge som satt i en taxi på väg hem nu och skulle vara hemma om ca 10 minuter. Får väl en lägesrapport då och sedan väntar dejt med kudden.

God natt!

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

Källa: Nalle Puh

Ännu en kväll hos landstinget..


Tog med mig William på en lite runda på stan i eftermiddags, var så himla trött och var tvungen att göra något för att inte somna. Hittade en ny klänning som jag kommer att ha på mig på lördag.

När jag stod inne på H&M ringde Igge och sa att han mådde dåligt igen och att jag var tvungen att skjutsa honom till akuten igen, men att vi kunde åka hem och sova sen. När jag talade om för William att vi var tvungna att skjutsa pappa till sjukhuset utbrast han: "Neeeeeeeej, inte doktorn IGEN" följt av en suck. Direkt från en 4-årings hjärta!

Det som troligtvis spökar är en magkatarr/magsår eller något liknande. Men nu har han varit dålig och haft ont sedan före jul. Vissa dagar väldigt ont.. Och medicinen han ätit verkar inte hjälpa. Men nu är han i alla fall och träffar en doktor på kirurgen och jag väntar på att han ska höra av sig så jag vet vad de kommer fram till.

Ska försöka att koppla av och sova lite i alla fall, men känner jag mig själv rätt så kommer jag att sitta här och surfa runt och hålla mig vaken tills "Igge-pigge" hör av sig.


Vilken natt..


...Och då menar jag inte "vilken natt" som i Mamma Mia, utan vilken natt som i att sitta på akuten med en sjuk sambo (inget allvarligt som hänt och vi fick ju åka hem igen och vänta på att kallelsen till en undersökning ska komma i brevlådan), komma hem tidigt på morgonen och sova 3 timmar innan väckarklockan ringde och jag fick lov att "ramla" ur sängen och ta mig till jobbet.

Jag är lagom trött nu vill jag lova. Lägg sedan till att jag har jobbat 13 dagar i rad. Om jag kommer att njuta av min lediga dag i morgon? O, yes!


söndag 18 januari 2009

Jodå..


...Jag hittade en klänning i går, som jag tror att jag kommer att ha på mig på lördag! Är ju som sagt var ledig på torsdag och har ett "ärende" in till stan på förmiddagen och efter det vet man inte vart jag hamnar. Kanske på stan? Och kanske hittar jag något som jag tycker passar bättre? Det återstår att se.

Har i alla fall gjort lite nytta sedan jag kom hem, bytte gardiner och tvättade fönstren i köket, så nu är det ljust och fint där.

Det är så himla mysigt att plocka fram alla julsaker och göra julfint, men jäklar vad skönt det är när man får plocka undan det igen!

fredag 16 januari 2009

Optimist - javisst!

Jag borde ha lite smått panik. Om en vecka är jag nämligen bjuden på bröllopsfest och jag har ingen som helst aning om vad jag ska ha på mig!
Hittade en superfin klänning i någon butik på nätet. Den hade varit klockren. Tyvärr så fanns den ju bara i storlek small.. Suck.
Så i morgon efter jobbet tänkte jag åka ner till stan snabbt som ögat för att kika lite och hoppas på att jag hittar något. Annars har jag ju alltid hela torsdagen på mig. Optimist - javisst!

Nu väntar pizzadegen på mig där nere i köket, så trevlig helg på er!

tisdag 13 januari 2009

Snart så...

...är även den här arbetsdagen avklarad. Bara 8 kvar innan jag får en dags ledighet. Hurra!

Funderar på att "svänga förbi" det gula och blåa varuhuset på vägen hem. Värmeljusen börjar ta slut och så vet jag att de fått in ett nytt doftljus som doftar lite svagt tvål, rent och fräscht alltså, så några såna får nog flytta hem till oss också.

Pratade precis med min käre sambo som lovade att han skulle fixa middagen i kväll - skönt!
Då kan jag ta en lång dusch (nja, lång och lång, i alla fall tills varmvattnet tar slut och så här års brukar det gå ganska fort..) och bara göra ingenting sen. William har gått lång dag på dagis i dag så han är nog ganska trött och kommer att somna ganska så fort i kväll skulle jag tro.
...Jo, jag vet att det heter förskola och inte dagis, men den debatten kan vi ta någon annan dag. Nu tar jag ett sista samtal innan jag börjar logga ut och gå hem för i dag.

Nu har jag också en egen signatur i bloggen!

Hurra för mig som kunde ordna en sån fin signatur till min blogg!

Den här gången handlar det om ilska.

I lördags när jag åkte hem från jobbet så stannade jag på vägen för att köpa med mig Mc'Donalds hem till familjen som inte hade ätit någon lunch.
Såg att de har ElMaco kampanj och bestämde mig för att köpa en chicken ElMaco till mig själv också.
Så jag åkte fram till luckan och beställde det jag skulle, åkte vidare till nästa lucka och betalade. När jag kom till den 3:e luckan där jag skulle hämta min mat tittade jag till på kvittot jag fått och såg att jag betalat för en ElMaco Grande. Påtalade det för tjejen i luckan, att det var helt fel, för jag skulle ha med kyckling och inte med kött. Hon talade om för köket att det blivit fel i beställningen och bad mig parkera eftersom att det skulle dröja ett par minuter. Och så är det ju oftast om man beställer kyckling och vill ha fräscha burgare. Så jag väntade ca 15 minuter innan jag fick min mat och kunde åka hemåt.. Till en hungrig väntande familj. Plockar upp maten ur påsen och öppnar kartongen till min hamburgare.... Som inte alls är en kycklingburgare, utan en "vanlig". Jag blev så arg..... Jag hade sagt till TVÅ gånger vad det var jag ville ha, fick dessutom parkera och vänta i 15 minuter, vänta på en hamburgare jag i slutändan i alla fall inte kunde äta. Igge tyckte att jag överreagerade och kunde äta upp den ändå (det finns nog inget jag tycker är så äckligt som qp kötten på McD, så det var uteslutet för mig...) och William tyckte att jag kunde väl bara peta bort det som jag inte tyckte om (undrar om han hört det ett par gånger för mycket?? *ler*) .

Istället ringde jag till restaurangen jag handlat på (jag brukar inte göra det, men nu fick jag nog...) för att tala om att jag inte var helt nöjd över situationen. Telefonen låg i vardagsrummet och när jag reser på mig för att gå dit, så ser jag att William tittar på Igge och när jag precis gått förbi så hör jag att han säger:
"Pappa, ska mamma ringa och tala om att hon är förbannad nu?" ;-)

Killen jag pratade med var jättetrevlig och jag förklarade vad som hänt för honom. Han tyckte att det var bra att jag ringde och sa; "För oss som är ansvariga så är det jättebra om du ringer varje gång det blir fel, annars vet ju inte vi om det."

...Är det okej om man ber om ett eget 020-nummer då? För det är tamefan alltid något som är fel när jag handlar där...

lördag 10 januari 2009

Lördag morgon.

Fick tag i både hjälm och ny overall på Hälla i torsdags kväll, så nu klarar vi oss vintern ut! :-)

Så var det helg igen. För min del är det "jobbhelg", så om en liten stund ska jag klä på mig och bege mig iväg. Familjen ligger fortfarande i sängen och drar sig, men jag hade inte ro att ligga kvar. Kanske för att jag somnade på soffan i går (vilken surprise va??) och är ganska så utvilad vid det här laget?
Var hos Katri och Mattias i går och åt mat med dem, fick en JÄTTEGOD kycklingpaj! Den måste jag ha receptet på, även om det var lite omgjort. Jag åt och åt och åt.. Och åt lite till... Ända tills jag fick ont i magen. :-)
Då tog jag och Katri en promenad runt kvarteret innan vi åkte hemmåt med en trött William som somnade i bilen.

Jobbet kallar....

torsdag 8 januari 2009

Ångest, eller ilska?

I dag läste jag en insändare i VLT. Så här stod det:

"Lyckliga människor bloggar aldrig. Det gör mest de som vill få ut sin ångest och ilska."

Där ser man... Undrar vad jag lider mest av, ångest eller ilska? ...Men eftersom att jag inte är så duktig på att uppdatera så kanske jag för det mesta är lycklig och bara ibland ilsken?

I dag har jag i alla fall varit ledig. William ville gå till dagis ändå, så han fick vara där en liten stund. Hade han fått bestämma själv hade han gärna varit där hela dagen. Jag undrar om det är någon som saknat alla "dagiskompisar" under julledigheten?

Nu ska vi strax äta mellis och vänta på att pappan i huset ska komma hem. Då ska vi en sväng förbi återbruket och sedan inhandla en ny hjälm till William. En sån med galler på, för i morgon ska det nämligen åkas skridskor på dagis! Blev tipsad av en "fröken" på dagis att de har overaller kvar på Stadium på Hälla, så det ska jag också kolla efter. Har ju sökt med ljus och lykta efter en ny åt William då hans har gått sönder i dragkedjan.

Så där ja.. Då fick jag ur mig lite ångest och ilska i dag också då! ;-)

tisdag 6 januari 2009

Just another monday, eller?


Jag trodde i alla fall att det var det när jag klev upp i går, gjorde mig i ordning och åkte i väg till jobbet..

..Och det var som vanligt... Fram till lunch ungefär. Står ute i restaurangen och hör hur det "fräser" från köket. Hann fundera både en och två gånger vad det kunde vara som lät. Vi hade väl inget som stod på spisen och kokade över?
...Och nej, det hade vi inte. Vad vi däremot hade, det var en ordentlig fontän i rummet som ligger före vårat soprum.
Jag försökte stänga av kranen som vattnet kom ifrån, men det gick ju inte eftersom att den redan var avstängd.

Så det enda jag hade för det, det var att jag blev genomsur... Tog telefonen och ringde till de som är ansvariga för lokalerna vi hyr och de undrade hur pass allvarligt det var och så vidare.. Jag ställde mig i dörren och sa: "Du kanske hör själv hur det låter?!?" Då blev det annat ljud i skällan och de skickade ut rörmokaren på mindre än två röda.

De stängde av vattnet och konstaterade att det var röret som släppt från själva kranen. Nu är den ordentligt plombad, så i framtiden hoppas jag att vi slipper fler läckor. I alla fall från den kranen!

söndag 4 januari 2009

Årets kallaste dag, hittills!


När jag vaknade i morse så sken solen in genom det skitiga sovrums fönstret, det såg ut att bli en riktig kanondag!

Gick ner för att titta på termometern hur många grader det var. Jag höll på att svimma.
-14.9 stod den på då!

Promenaden jag hade tänkt ta blev aldrig av.. Vi blev kvar inne och städade huset istället!
Inget ont som inte för något gott med sig heter det väl?






lördag 3 januari 2009

Ett par stövlar... Till!

Var ut till Erikslund i dag med Nettan och hennes barn. Tanken var att jag skulle köpa spetsband med mig hem för att "pynta" lite med... Men tji fick jag. Det fanns bara cremefärgade kvar och jag ville ju ha vita.

Det hela slutade följdaktligen med att jag åkte hem utan spetsband, men ett par stövlar rikare. För stövlar kan man väl aldrig ha för många par av?

fredag 2 januari 2009

Välkommen 2009!

"Slänger in" ett nytt blogginlägg bara för att visa att vi överlevde nyårsafton med! Den blev inte riktigt som vi planerat från början, men mycket lyckad ändå!
William höll sig vaken till efter tolvslaget, för raketerna vill man ju inte missa. Han tyckte att det var lite läskigt med allt smällande, så vi tittade från fönstret och det går ju lika bra det med!
Somnade gjorde han först vid 1-snåret... Och i går fick vi lov att väcka honom 11.30!! :-O

Det blev en kort första dag på året. Åkte till Färna på eftermiddagen. William ska vara där i ett par dagar nu. Han frågade mig på nyårsafton när jag kom hem från jobbet om han inte kunde få åka till farmor och farfar och sova där. -Jo... Svarade jag, men kommer du inte att sakna mamma och pappa då om du ska vara borta i flera dagar? -Nej, det skulle han inte göra.

Nähä. -Men jag kommer ju att sakna dig, sa jag då, varpå jag fick till svar: -Men mamma, jag kommer ju hem på söndag!!
Goding.

Nu ska jag gå ner och sätta mig i soffan under en filt och läsa nya numret av Lantliv som jag fick med mig hem från affären i dag!

Trevlig helg!